MNB - 2
MNB

Hírek

Tájékoztató a Haladás hazai mérkőzéseinek közvetítéséről

2020. augusztus 04., 14:44

A Szombathelyi Televízió rögzíti a Haladás NB II-es futballcsapatának hazai mérkőzéseit, azonban a klub kérésére csak mérkőzés után kerül fel világhálóra a teljes találkozó, illetve a rövidebb összefoglaló.

Tájékoztató a Haladás hazai mérkőzéseinek közvetítéséről
- A megállapodás értelmében a Szombathelyi Televízió stábja felveszi az összes hazai mérkőzést és két verziót készít belőle – mondta el Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója. - A teljes meccs látható lesz kommentárral, eredményjelzővel, lassításokkal, ezt nemcsak a televíziós adásban, hanem az SZTV Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján is meg lehet nézni a találkozók másnapján. Természetesen lesz egy rövidebb összefoglaló is. Gondolkodtunk az online közvetítésen is, hazai edzőmeccseket már így láthattak a drukkereink a Facebookon a Szombathelyi Televízióval kötött megállapodás értelmében. Azonban a bajnokságban azt szeretnénk, ha minél több szurkoló látogatna ki a Haladás-stadionba, így egyelőre élőben nem követhetőek nyomon a világhálón az itthoni találkozóink. Ez változhat: amennyiben a szurkolóink igénylik az élőképes változatot, vagy a vírushelyzet miatt új szabályokat vezetnek be, akkor természetesen átgondoljuk a döntésünket.
 
- Az edzőmérkőzéseken teszteltük a rendszerünket, élőben, kommentátorral adtuk a szombathelyi zöld-fehérek felkészülési meccseit – jelezte Török Tibor, a Szombathelyi Médiaközpont megbízott ügyvezető igazgatója. – A mi dolgunk az, hogy a klub által megfogalmazott kérés alapján minőségi módon kiszolgáljuk a szurkolókat. A mérkőzés felvételén utómunkálatokat végzünk, ellátjuk eredményjelzővel, futóórával, a helyzeteket, gólokat visszalassítjuk, így töltjük fel a világhálóra a teljes találkozót. Ha olyan döntés születik, hogy bármilyen ok miatt igény van az élő, internetes adásra, akkor készen állunk arra, hogy így közvetítsük a Haladás hazai meccseit.