MNB
MNB - 2

Hírek

Tájékoztató nap a Savariában

2012. február 27., 17:16

A középiskolások elhelyezkedési esélyeit növeli, ha tudják hogyan kell egy jó önéletrajzot megírni, vagy az, ha tisztában vannak vele, hogyan szerepelhetnek sikeresen az állásinterjún. Ebben nyújt segítséget a szombathelyi középiskolásoknak a Savaria TISZK, amely az egyik tanácsadó céggel közösen tart számukra konzultációkat.

Tájékoztató nap a Savariában

"Nagyon nagy az igény a logisztikusokra. Eddig is így volt, most méginkább így lesz. "

A Savaria Iskola végzős logisztikusainak ez jó hír. Sokan már nézegetik az álláshelyeket, tudják mire számíthatnak.

Tóth Dániel, 14. F. SZMSZIK Savaria Szakképző Iskola
"Logisztika szakmával mindig ellehet helyezkedni. Kevesebb a munkahely, mint 6 évvel ezelőtt, de egy jó szaktudással, és jó nyelvtudással könnyű az elhelyezkedés."

Annak, hogy valaki sikeresen pályázzon egy munkahelyre, több feltétele van. Például kell egy jó önéletrajz, de az sem mindegy, hogyan szerepel valaki az állásinterjún. Az elhelyezkedést segítő hasznos tudnivalókról tartottak az egyik szombathelyi tanácsadó cég munkartársai tájékoztatót a Savaria Szakképző Iskola végzős diákjainak.

Horváth-Németh Krisztina, cégvezető - WH Consulting Gazdasági és Humán Tanácsadó
"Sajnos a diákok elég felkészületlenek ebben a témában. Nem tudják, hogyan kell egy önéletrajzot megírni, vagy egy interjún hogyan kell elmenni, arra felkészülni. Ezért gondoltuk, hogy indítunk egy ilyen együttműködést, hogy a város végzős középiskolásai kapnának felkészítést."

Az iskolák több formában is próbálnak segíteni a diákoknak. Az elhelyezkedéssel összefüggő hasznos információkat például osztályfőnöki órákon beszélik meg. De egyéb fórumokat is keresnek a tájékoztatásra.

SümegiTamás, tagintézményvezető
"Tartottunk már a Munkaügyi Központtal együttműködve munkaerőpaci térninget, ahol bizonyos részét gyakorlolták ennek a technikának. Mindig azt mondtuk, hogy nemcsak a tananyagra kell felkészíteni őket, hanem arra is, hogyan tudják eladni magukat. "

A humán tanácsadó cég munkaerőközvetítéssel is foglalkozik. A szakemberek gyakorlati tudnivalókkal látták el a diákokat.

Bálint András, ügyvezető - Savaria TISZK Kft.
"Ők rendelkeznek azokkal az információkkal, tapasztalatokkal, amelykkel segíthetjük a diákokat, hogy amikor végzősként elhagyják az iskolapadot, tudják azt, hogy merre kell lépniük, milyen lehetőségeik vannak és a jövőbeni kilátásaik milyenek."

A tervek szerint hasonló tanácsadási napot minden középiskolában tartanak majd.