Hírek

Tanoda modern körülmények között

2010. május 10., 17:21
9 és fél millió forintból alakítottak ki az MMIK-ban kreatív foglalkoztató tereket és hozzá tartozó öltöző, és tisztálkodó helyiségeket. A 30 éves termek felújítására a Vasi Míves Tanoda program keretében került sor, mely 2011 júniusáig színes programlehetőségeket biztosít a fiataloknak. A tanoda már hét hónapja üzemel, hétfőn a Margaréta Óvodások mutatták be a Mozdulatiskolában tanultakat.
Tanoda modern körülmények között

Zenés mozdulatsorokkal kezdődött a délutáni bemutató, ahol az ébredés pillanatától, az óvodáig vezető úton át, különböző játékos mozgásokat mutattak be a kicsik. A mozdulatiskola Parais István vezetésével indult hét hónapja.

Itt különböző mozgáskoordinációs és mozgáskommunikációs játékokat, népi gyermekjátékokat és testtudatfejlesztő játékokat ismerhetnek meg a gyerekek. Eddig a Margaréta Óvodában és a Paragvári iskolában, valamint a Hefele szakképzőben tartották a foglalkozásokat. Ezt a termet, most a bemutatón vehették birtokba a kicsik. Emellett két öltöző, mosdók és még egy foglalkoztató helyiség újult meg, ami még több tréningprogramra ad lehetőséget.

Zotterné Boda Erzsébet gazdasági-műszaki igazgatóhelyettes, MMIK
"Gyakorlatilag a padlózaton kívül teljesen  megtörtént, új villamoshálózatot kapott, a beéptített szekrény lett lecserélve, falak festése, ablakok mázolása jelenti ennek a teremnek a felújítását."

A Vasi Míves Tanoda programjaiban közel 1300-an vesznek részt, nemcsak Szombathelyen, hanem Jánosházán is működik.

Parais István szakmai igazgatóhelyettes, MMIK
"Ott többek között lovári nyelvet tanítunk vissza lovári családoknak, és szintén sikeresek a német programjaink. Itt kiemelném a Tudósító Tanoda programjainkat és a most következő június, július, augusztus nyári intenzív bentlakásos programjainkat."

A Tudósító Tanoda az MMIK számítógépes laborjában működik, ahol a tanulást már egy interaktív tábla is segíti. Itt a gyerekek megtanulhatják az újságírás fortélyait. A foglalkozásokon született alkotásokat a www.vasimivestanoda.hu honlapon bárki elolvashatja és ugyanitt mindent megtudhat a projekt részleteiről is.