Hírek

Tanulmányi sikerek

2011. április 20., 15:46
Kiemelkedően szerepeltek a Puskás-iskola diákjai a napokban lezárult országos versenyeken. Informatikából az első, történelemből a harmadik helyet hozták el. Szakemberek szerint fontos, hogy az iskolák kiemelt figyelmet fordítsanak a tehetséggondozásra.
Tanulmányi sikerek

Informatika óra a Puskás Iskolában. A tanulók között ül Paukovics Márk, ő képviselte az iskolát az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyen. 20 diák közül bizonyult ő a legjobbnak.
 
Paukovics Márk
"Az itteni felkészítés elég jó, de még egy kicsit utána kellett nézni pár dolognak emelt szintű feladatokkal."

Ugyancsak az országos közismereti versenyen, de már történelemből, Tancsics Ditmár jutott be az iskolából a döntőbe. A 19-20-21. századot felölelő témakörök közül, kedvenc időszaka - 1956, Trianon és a II. világháború - is szóba került.

Tancsics Ditmár
"A haditechnika, meg ilyenek is hozzájárulnak a dologhoz. Katonai akciók, minden."

A szakemberek szerint nemcsak az eredmény a fontos, hanem az is, hogy a diákok a mindennapokban is használható tudást szerezzenek az iskolában.

Auer Péter - felkészítő tanár
"Egy szakiskolai tanuló számára fontos, hogyha kikerül a munkába, azzal az informatikai ismerettel amit itt megszerzett, ne legyen gond számára, hogy megírjon egy önéletrajzot, készítsen egy ajánlatot a saját szakmája területén a leendő ügyfelei számára."

Az iskolában már 9. osztályban elkezdődik a tehetségek felkarolása.
 
Bodó Judit - felkészítő tanár
"Ennek végső kimenetele a tehetséges tanulók kiválasztása, ahol nemcsak történelemből bizonyítanak, hanem az iskola más versenyein is indíthatók és saját szakmájukban is felkészült szakemberekké tudnak válni."

Az iskola diákjai jól szerepeltek a szakma kiváló tanulója versenyen. Az országos döntőben karosszérialakatos szakmában harmadik helyet hozta el az iskola diákja.