Hírek

Tápláni bölcsőde és óvoda átadás Falunap keretében

2011. szeptember 05., 17:25

A két intézmény fejlesztése még tavaly augusztusban kezdődött. A beruházás összköltsége mintegy 160 millió forint melyet egy uniós pályázaton nyert el a tápláni önkormányzat. Ehhez a község 10 százalékos önerővel járult hozzá. Az új intézményegyüttes a Hét Kastély Kertje Művészeti Óvoda és Bölcsőde nevet kapta.

Tápláni bölcsőde és óvoda átadás Falunap keretében

Az óvodások színes műsorral készültek az ünnepségre, majd a körzet országgyűlési képviselője, Hende Csaba honvédelmi miniszter köszöntötte a megjelenteket. A miniszter kiemelte, ahol olyan sok gyerek van mint Táplánszentkereszten, annak a falunak jövője van. Ezt igazolják a fejlesztések is.

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő
"A sportcsarnok tavalyi felavatása, idén a megújult bölcsőde, mind azt mutatja, hogy ahol egy ambiciózus, ügyes, rátermett faluvezetés van, ott ilyen lehetetlenül nehéz anyagi körülmények között is mód van a fejlődésre."

A beruházással közel egy évtizedes álom vált valóra Táplánszentkereszten - mondta el a polgármester.

Perl János polgármester, Táplánszentkereszt
"Ugyan 9 évvel ezelőtt a bölcsőde nem szerepelt még a terveinkben, de a szerencsés demográfiai helyzet, illetve a szülők aláírásukkal is megerősítették, hogy bölcsődére szükség van és sikeres pályázat segítségével ez meg is valósult."

Az ünnepségen emléklapot adtak át azoknak, akik valamilyen módon segítették a fejlesztéseket, és a falu polgáraivá fogadták azokat a kisgyerekeket, akik az elmúlt időszakban születtek. A nemzeti színű szalag átvágásával adta át Hende Csaba a két épületet.

Az új bölcsőde épületében 280 m2-en csoportszobák, kiszolgálóhelyiségek, valamint akadálymentesített feljáró kapott helyet. Az óvoda emeletén pedig új foglalkoztatóhelyiségeket, tornaszobát, és orvosi szobát alakítottak ki. Az új épületekben ma 28 bölcsődés, és 108 óvodás kezdte meg a tanévet.