Hírek

“Tekerj, labdázz, ússz, fuss, evezz” Ébredj Szombathely! című programsorozat

2023. május 18., 10:43

A már ismert sportágak mellett újakkal is bővült a kínálat.

“Tekerj, labdázz, ússz, fuss, evezz” Ébredj Szombathely! című programsorozat

Másodszor rendezik meg az Ébredj Szombathely! programsorozatot, a részletekről a Víztoronyban megtartott sajtótájékoztatón ismertették szerdán. A bevált elemeken nem változtatnak.

Nemény András - polgármester
“Egyértelműen az a benyomásunk, tapasztalatunk, hogy egy nagyon jó csapat szervezi azokat a programokat, amiket a szombathelyiek is nagyon megszerettek. A sikeres programokon ne változtassunk, a tavaly bevált programjainkat az idén is újra bedobtuk és megtartjuk, és nyilván lesznek újabb programok is, tehát azt látjuk, hogy a szombathelyiek jól fogadták ezt az Ébredj Szombathely programsorozatot.”

A programsorozat június 3-án kezdődik a Fő téri Streetball versennyel. Az Ébredj Szombathely! új sportágakkal is bővül.

László Győző - alpolgármester
“Jövünk két új rendezvénnyel, illetve Street Ballban például magasabb kategóriába tudtunk lépni, idén már a hivatalos versenysorozat része vagyunk, de készülünk az eddigi sikeres programok mellett egy SUP versennyel, valamint egy Savaria Race akadályversennyel is, úgyhogy várjuk szeretettel a szombathelyieket.”

Megrendezik a 39. Vasi Vasember triatlonversenyt, a Fut a város! című, tavaly nagy sikert aratott futóversenyt. A fitnesst népszerűsítő FITT-MIX-re Rubint Réka érkezik, a Szilveszter Kupa pedig a focistákat hívja versenyezni.

Kalmár Attila - ügyvezető igazgató, Pannonsport Kft.
“Az idei program összeállításánál két szempont lebegett a szemünk előtt. Egyrészről meg szerettük volna őrizni azokat a már ikonikussá vált rendezvényeket, amelyek kellő érdeklődéssel, nagy létszámmal zajlanak, és Szombathelyt is reprezentálják, a másik szempontunk pedig az volt, hogy haladni kell a korral és olyan új rendezvényeket meghonosítani, amelyek vagy kapcsolódnak egy országos rendezvénysorozathoz, vagy pedig a fiatalok körében már olyan népszerű, hogy nekünk is be kell illesztenünk a saját kínálatunkba.”

Az Ébredj Szombathely! célja, hogy ne csak szórakoztassa, de meg is mozgassa az embereket.