Hírek

Télen szünetel a városi-városkörnyéki teke bajnokság

2024. január 09., 19:57

Télen szünetel a városi-városkörnyéki teke bajnokság, mégsem maradtak verseny nélkül a sportág kedvelői. A Vasi Tekesport Alapítvány a VAOSZ-csarnokban három különálló versenysorozatot bonyolított le az ünnepi időszakban. Valamennyi erőpróbát maximális résztvevői létszámmal rendezték meg.

Télen szünetel a városi-városkörnyéki teke bajnokság

Három héten keresztül dőltek a bábuk és gurultak a golyók a VAOSZ-csarnokban. A Vasi Tekesportért Alapítvány a városi-városkörnyéki bajnokság téli pihenőjének időszakára három állomásos versenysorozatot szervezett, amely sportolási lehetőséget biztosított a tekések számára.

Hegedűs András - szervező

Ez egy újévi Retró Kupa - ez egy hármas kupának a harmadik állomása. Karácsony előtt kezdtük el ezt a Karácsony kupával, aztán egy Szilveszter Kupa és végül Újév. Ugye ennek az volt a célja, hogy ne legyen leállás a pályán. Van egy körülbelül egy hónapos szünet, de nehogy úgy, mint tavaly nem tudtuk gyakorlatilag a pályát megnyitni. Így most meg van nyitva, mindenki jöhet, jöttek is, rettentő túljelentkezés volt.

A holtszezonnak köszönhetően valamennyi korosztály ráért, és képviseltette magát az erőpróbákon. A szervezők mindenkire gondoltak, így amatőröknek és igazolt versenyzőknek is külön kategóriát indítottak.

Hegyi Gábor - elnök, Vasi Tekesportért Alapítvány

Úgy gondolom, mindent elkövetünk azért, hogy megtöltsük a pályát, hiszen ezért vettük ki a pályát. S gondolkodunk, hogy mikor, milyen verseny - a városi bajnokságon kívül is próbáljuk megtölteni a pályát. Úgyhogy úgy gondolom, hogy jelen pillanatban bevált a vállalkozás.

A hangulatra senkinek nem lehetett panasza, többen is megdöntötték a saját pályarekordjukat. A legeredményesebb versenyzők oklevelet, érmet és serleget kaptak. A rendezvény sikerén felbuzdulva hamarosan újabb versenyek lebonyolítására vállalkozik a Tekesportért Alapítvány.