MNB
MNB - 2

Hírek

Telephelyfejlesztés

2013. április 05., 18:52

A magyar gazdaság fellendülésének egyik kulcsa a hazai kis-és közepesvállalkozások sikeres működése. Ha fejleszteni is tudnak, újabb munkahelyek jöhetnek létre. Ehhez forrásokhoz uniós pályázatokból is hozzájuthatnak. Egy szombathelyi vállalkozás is sikeresen szerepelt a telephelyek fejlesztését célzó  pályázaton.  Ennek köszönhetően bővíteni tudta szolgáltatásait, profilbővítést tudott végrehajtani.

Telephelyfejlesztés

Tűz-és robbanásveszélyes vegyi anyagokat tárolnak és készítenek elő gyártáshoz ebben a nemrég felépült raktárban. Többek között lakkokat, festékeket, granulátumokat tárolnak itt, amit az egyik szombathelyi elektronikai vállaltnál használnak. Szigorú előírások vonatkoznak arra milyen hőmérsékleten és páratartalom mellett kell tárolni az anyagokat, hogy azonnal felhasználhatók legyenek a gyártáskor. A fejlesztést megvalósító cég, a 190 millió forintos összeköltségvetésű beruházáshoz több mint 92 millió forintot az Új Széchenyi Terv pályázatán nyert el.

Kuglicz J. Attila, ügyvezető
Az utat keressük, többlábon állást, akkor a többit azzal a multicéggel ahonnan kapunk oktatást, ahonnan kapunk olyan minőségi igényeket amiért külön kell tanulni, találjuk meg azokat a lehetőségeket ami a másik lábon állás meglesz.

A Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázataiból telephelyfejlesztésre több mint 6 milliárd forint állt rendelkezésre az elmúlt években. 122 kis és középvállalkozás kapott támogatást. Ezzel 1000 munkahelyj9tt lérte.

Breznovics István
Vas megyében 29 pályázó nyert ebből a 122. 10 és 100 millió forint között nyertek támogatást. És legalább ennyit hozzá kellett tenni Legalább megduplázódott a beruházás nagysága. ami a foglalkoztatásra és mindenre nagy hatással volt.

A támogatásokkal  a kis-és középvállalkozások versenyképessége javulhat. A kormány is elkötelezett a kkv szektor támogatásában, mondta Hende Csaba az  avatón. Ennek része a jegybank elnöke által bejelentett gazdaságélénkítő lépések.

Hende Csaba, honvédelmi miniszter
Ingyen, kamatmentes forrásként 250 milliárd forintot bocsát a bankok rendelkezésére, akik legfeljebb 2%-os kezelési költséget szedhetnek a pénz  kihelyezése után a magyar kis-és középvállalkozásoktól.

További 250 milliárd forintos csomagból a devizában eladósodott kis-és közepesvállalkozásokat segítik.  A Nyugat-dunántúli Operatív Program különböző gazdaságfejlesztési pályázatainak köszönhetően mintegy 3000 új munkahely jött létre a régióban az elmúlt években és közel 15 ezer munkahely megtartását vállalták a vállalkozások.