Hírek

Tíz nemzetközileg is jegyzett sakkozó részvételével zajlik Szombathelyen a Hali Kupa

2024. február 15., 21:50

Tíz nemzetközileg is jegyzett sakkozó részvételével egy héten keresztül zajlik Szombathelyen a Hali Kupa, ahol valamennyi versenyző az élő pontszámait szeretné növelni. A Haladás kötelékébe tartozó Lakos Nikoletta és Borhy Marcell számára a magyar válogatott kerettagság miatt kiemelten fontos az erőfelmérő.

Tíz nemzetközileg is jegyzett sakkozó részvételével zajlik Szombathelyen a Hali Kupa

A Haladás Sportkomplexum különtermében körmérkőzésekkel döntik el a sakkozók a helyezések sorsát. A nemzetközi torna speciális szabályok szerint zajlik: minimum 3 országból 4 játékosnak és legalább 3 nemzetközi mesternek kell indulnia. A kupasorozat valamennyi feltételnek megfelel. Idén Budapesten rendezik a Sakkolimpiát, addigra a magyar válogatott keret tagja szeretne lenni a Haladás színeiben induló Borhy Marcell.

Borhy Marcell - versenyző, Haladás VSE

Megpróbáltam az ellenfeleket, mind a kilenc ellenfelemet kicsit - ahogy szakkifejezéssel szoktuk mondani - kicsontozni. Megnéztem milyen megnyitásokat játszanak, merrefele kell majd terelnem őket a játszma folyamán, hogy a számomra megfelelő eredménye legyen és azt mondom, hogy a kilencből ilyen 6,5 ponttal úgy teljesen meg lennék elégedve. Ezzel kicsikét tudnám gyarapítani az élőpontszámpomat is és ez egy veretes eredmény ebben a mezőnyben, mert úgy gondolom, hogy elég nagy nívó gyűlt itt össze.

A Hali Kupa a szombathelyi egyesület rutinos sakkozójának, Lakos Nikolettnek is kiemelten fontos. Ha sikerül kivívni a kerettagságot, a vasi versenyző hetedszer vehet részt a sakkolimpián.

Lakos Nikoletta - versenyző, Haladás VSE

Kemény meccsek lesznek, Én vagyok az utolsó élőpontszámos, tehát igazából, mondhatjuk, hogy Én itt csak nyerhetek és tanulhatok. Nagyon nagy dolog, hogy Szombathely meg tudta ezt rendezni, ez nekünk kényelmes, hogy nem kell máshova elutaznunk versenyezni. Nagyon remélem, hogy a szombathelyiek jól fognak játszani és különösen, személy szerint is élőpontomat fogom gyarapítani.

A sakkozók minden második nap két mérkőzést játszanak. A nemzetközi tornát követően pedig már a bajnoki mérkőzések is megkezdődnek a Haladás játékosai számára.