Hírek

Tizedik alkalommal rendezte meg Szombathely Diákönkormányzata a Városi Gólyaavatót

2022. november 30., 15:28

Az AGORA sportházban kilenc iskola csapatai mérték össze tudásukat. A rendezvény végén a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium emelhette magasba a vándorserleget.

Tizedik alkalommal rendezte meg Szombathely Diákönkormányzata a Városi Gólyaavatót

Jubileumi, 10. alkalommal rendezték meg a városi gólyaavatót szerdán. A vetélkedő két házigazdája Imre Marcell diákpolgármester és Horváth Félix diák alpolgármester volt.  Az eseményt Horváth Soma nyitotta meg.

Horváth Soma - alpolgármester
“Tudom, hogy nektek elsősorban sokatoknak ez a versenyről, a nemes küzdelemről szól, de higgyétek el, hogy sokkal fontosabb a közösség és az, hogy új barátságok tudnak kötődni ezeken az alkalmakon.”

A hagyományokhoz hűen ebben az évben is az iskolák győztes gólya osztályai jelentkeztek a rendezvényre. Kilenc intézmény több mint 270 tanulója mérte össze ügyességét az egyes feladatok során.

Imre Marcell - diákpolgármester
"Az egész, országok téma köré épült. Minden osztály országokat tudott húzni és ezek alapján kellett összerakniuk az egész elő-feladatos programjukat. Volt ugye tánc, étel,induló és még egy zászlót is kellett csinálniuk. Mind az országokhoz kapcsolódóan"

A verseny több részből állt: felvonulással kezdődött, majd táncos produkciókkal mutatkoztak be a középiskolások, ahol a választott ország jellemzőit kellett megeleveníteni, és előadni a négytagú zsűri előtt. Az országok között Törökország és  Japán is szerepelt.

A Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum csapata spanyol témájú tánckoreográfiát adtak elő.

Borsodi Enikő - tanuló, PTE SZESZI
"Spanyolországot húztuk, a tánccal foglalkoztunk a legtöbbet. 3 csoportot készítettünk. Voltak spanyol táncosok, focisták és az egyik nagyon híres spanyol sorozat a "Nagy Pénzrablás."

A táncos produkciókat ügyességi feladatok váltották. Először egy hullahopp karikát kellett átbújtatni egymáson, és visszajuttatni a kiindulópontra. A feladatok között szerepelt a székfoglaló is, ez hozta meg az igazi jó hangulatot a sportházba. A versenyszámot a gépiparis diákok nyerték.

Horváth Zétény - tanuló, VMSZC Gépipari Szakgimnáziuma
"Köszönöm szépen, nagyon jó élmény volt, különösen mert szurkoltak is nekem és az osztállyal is egy jó közösséggel nagyon jó lenni. Nagyon izgultam a székfoglaló során, ugyanis nagyon rég játszottam, de nagyon élveztem minden pillanatát.

A vándorkupát a Bolyai-gimnázium csapata vihette haza.