Hírek

Több bölcsődei férőhely

2011. január 28., 16:22
Több mint 40 férőhellyel bővülnek Szombathelyen a bölcsődék. Felújítják és egyben bővítik a Meseház és a Csicsergő Bölcsődét is. Ez utóbbiban már a téli leálláskor megkezdődtek a munkák, akkor a legnagyobb zajjal járó teraszelbontással végeztek, de a felújítás egészen március végéig eltart még. A gyerekek ellátása ez idő alatt sem áll le. A gondozók ügyelnek arra, hogy a kicsik a zajon kívül ne érzékeljék a felújítás negatív hatásait.
Több bölcsődei férőhely

Már messziről látszik, hogy a bölcsődében nagy munka folyik. A több mint 40 éves épület egy részét utoljára a Derkovits iskola kisdiákjai használták. A kiköltözésük után azonban állapota miatt nem volt alkalmas bölcsődei ellátásra. 2008-ban 50 millió forintos uniós, és 11 milliós önkormányzati támogatást kapott a bölcsőde, de a közbeszerzési eljárás kétszer is kudarcba fulladt. A felújítás december végén kezdődhetett el.A gyerekek ma mesehallgatással és játékkal töltötték az időt a Csicsergő Bölcsődében. Az ő gondozásuk zavartalan a portól, kosztól védett, régi csoportszobákban. A fúrást, csiszolást csak távolról hallják, a munkákat egyelőre az épület használaton kívüli részein végzik.

Sebestyén Bianka - vezető, Egyesített Bölcsődei Intézmény
"Majd ha az elkészült, a gyerekek az új részbe mennek át. Akkor valósulnak meg az itteni munkálatok, és altatási időben 12-től fél 3-ig munkaszünet van, mert kértük a kivitelezőt, hogy úgy ütemezzék a munkálatokat, hogy a gyerekek alvása biztosítva legyen."


Így aztán a késő délutáni órákban és hétvégén is dolgoznak. Az új részen további 20 férőhelyet alakítanak ki, két csoportszobában. Lehetőség lesz a sérült gyerekek integrált ellátására, építenek tálalókonyhát és játszóházat is. Ezzel elsősorban a Derkovits- lakótelepen élő családoknak biztosítanak új teret - mondja Sebestyén Bianka. Hetente 3 alkalommal ingyenes foglalkozásokat tartanak majd, de itt kapnak helyet például a Mesebolt Bábszínház csecsemőelőadásai is. A tervek szerint áprilisban már fogadni tudják az új gyerekeket.