Hírek

Több ezren látogattak el a hétvégi Szentivánéji Vigasságokra

2022. június 28., 18:32

A koncertekkel, programokkal és vásári hangulattal színesített rendezvénysorozatot idén is a Csónakázótó környékére szervezték. Az év legrövidebb éjszakájának ünnepén - első alkalommal - jótékonysági akción is részt vehettek a látogatók, izomsorvadásban szenvedő fiúk részére gyűjtöttek adományokat.

 

Több ezren látogattak el a hétvégi Szentivánéji Vigasságokra

A lélek zenéje - a bánatból is mindig kiutat mutat a blues, amely a Szentivánéji vigasságok alaphangulatát is megadta. A nagyszínpadon a Blues Jam játszott a régi és új hallgatóságnak, ezúttal egy populárisabb műsort kapott tőlük a közönség.

Horváth Tibor - zenekarvezető - Blues Jam
“Itt lesznek többen, akik újra megtalálják azt, hogy jé, ilyen is van, mert sokszor ez a tapasztalat, és főleg fiatalokkal szemben, Szimfóniában, itt-ott, ahol játszunk, rácsodálkoznak szinte, hogy ennyi ember együtt zenél, és nem is rossz, amit csinálnak, és legközelebb újra eljönnek.”

A fiatalokat a búcsúi hangulat varázsolta el: az extra hinták mellett a dodzsem volt az egyik legkedveltebb játék, apa-fia, anya-lánya vegyes mérkőzéseket vívhattak a családtagok egymással. A párok nosztalgiáznak is.

Lukács Nikoletta
“Párom minden héten szokott nekem lőni plüss figurát, itt ismerkedtünk meg, úgyhogy minden éven kilátogatunk egy picit.”

Most is találtunk párokat a céllövöldénél: profi légpuskás szerzett meg szinte minden ajándékot a légpuskával.

Varga Zsolt
“Ki kapja meg ezeket? - A hölgyeknek szerzem igazából, hát eddig két ilyen ereklye van, a világosabb hajú már nagyon régóta vágyik egy ilyenre, igazából évek óta ez a vágya, és most eljött az idő, hpogy megszerezze, a polip, az meg a szőke hölgynek igazából.”

Megválasztották a Szentivánéj legjobb borait is, amiket a Borligetben lehetett megkóstolni. Itt a borászokkal is találkozhattak a vendégek, beszélgetések alakultak ki az izgalmas ízekről - a kisszínpadi térnek ez volt az egyik célja. Nyolc borvidékről érkeztek a borászok, 27-en neveztek fehér, rozé és vörös kategóriában.

Szommer Ildikó - szervező - Borliget
“Megtalálta a zsűri a szerelem borát és a Szentivánéj borát is. A szerelem bora Tündérfi nevet viseli, ez találó is egy ilyen varázslatos éjszakán, amikor minden olyan misztikus és minden olyan különleges,  és minden a szerelemről szól, és ez a bor nagyon jól passzol ahhoz, hogy emellett a bor mellett, illetve baráti társaságban töltsük az estét, és ez egy fehér házasítás egyébként és a Borbély pincészet remek bora.”

Párja is van ennek, a Tündérleányka nevű bor. Az abszolút győztes pedig az erdélyi Rékás Pincészet vörösbora lett.

Ez pedig már a szombati, késő éjszakai hangulat. Zsúfolásig teltek a színpadok előtti terek, az utcák a párokkal, családokkal váltak élővé - a város búcsúján a vásári hangulatot élvezték legjobban a különböző generációk a neon fények és körhinták között. Éjfélkor látványos tűzijáték zárta a Szentivánéji vigasságokat. A programot első alkalommal jótékonysági akcióval kötötte össze a szervező AGORA. Két, izomsorvadással járó genetikai betegséggel küzdő, kerekesszékben élő fiatalember sokmilliós külföldi kezelését támogatták az adakozók.