Dacia - 2023.06

Hírek

Több mint két év után rendeztek ismét röplabda tornát óvodások számára Szombathelyen

2022. május 11., 18:58

Az Ovi-Röpi Kupa idén részvételi csúcsot döntött: 320 gyermek vett részt a rendezvényen, és ezúttal már nemcsak a vasi megyeszékhelyről, hanem Sopronhorpácsról, valamint Jákról is érkeztek csapatok.

 

Több mint két év után rendeztek ismét röplabda tornát óvodások számára Szombathelyen

Rekord részvétellel rendezték meg az Ovi-Röpi program újabb állomását. A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola, a Magyar Röplabda Szövetség, valamint az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány összefogásával valósult meg a legkisebbek számára kiírt torna. Békéscsaba, Kaposvár, Nyíregyháza és Balatonfüred után Szombathelyen, az Aréna Savaria telt meg élettel egy teljes napon át, köszönhetően a ovis csoportoknak.

Kovács Cecília - ügyvezető igazgató, Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.
Több hete dolgozunk ennek a rendezvényenek a megszervezésén. Nyilván először fel kellett mérnünk az igényeket, hogy a szombathelyi óvodák milyen létszámban szeretnének ehhez a programhoz csatlakozni. Miután ezt felmértük, utána került a pontos szervezés, szállítás, étkezésnek megvalósítása, megszervezése.  

A koronavírus-járvány miatt két éven keresztül nem lehetett hasonló rendezvényt szervezni, arra azonban a rendezők sem gondoltak, hogy ilyen népes gyereksereg érkezik a helyszínre. 20 óvodából, közel 60 kísérő és mintegy 320 kisgyermek csatlakozott a programhoz, amelynek központjában a röplabdasport, valamint az egészséges, sportos életmód állt. Az idei tornán nemcsak Szombathelyről, hanem Soronhorpácsról és - új csatlakozóként - Jákról is érkeztek óvodások, akik végig remekül érezték magukat a rendezvényen.

Kiss Laura - óvodapedagógus, Jáki Százszorszép Óvoda
Igazából Bedőcs Gergely keresett meg engem és Én így a röplabda-pályafutásom során ismertem meg Őt. S rettentően örültem neki, hiszen sajnos az elmúlt két évben a COVID miatt nem igazán nyílt lehetőségünk semmiféle külső programra, igazából belsőre sem, külsőre meg aztán pláne, úgyhogy nagyon örültünk neki. Nagyon szívesen jöttünk és rettentően élvezik a gyerekek.

A torna különlegességét az adja, hogy a röplabdasport alapjai mellett leginkább a mozgás megszerettetésére, az egészséges életmódra hívja fel a figyelmet. A gyerekek a nap végén emlékéremmel, oklevéllel, különböző sporteszközökkel és élményekkel gazdagodva hagyták el az Aréna Savaria parkettjét.