MNB - 2
MNB

Hírek

Több mint száz indulója volt az atlétikai diákolimpia vasi döntőjének

2012. szeptember 26., 17:15

Az általános-, illetve középiskolai tanulók ügyességi-, valamint váltószámokban mérték össze tudásukat.

Több mint száz indulója  volt az atlétikai diákolimpia vasi döntőjének

Két napon át csúcsforgalom volt a Sugár úti  atlétikai centrumban, Itt rendezték meg a sportág diákolimpiájának Vas megyei döntőjét. A versenyen közel 20 oktatási intézmény több mint 100 tanulója állt rajthoz a különböző versenyszámokban.

Balassáné Bogdán Krisztina testnevelő, Derkovits-iskola
"Az iskolánkban, a Derkovits-iskolában nagyon fontos szerepet játszik a sport, azon belül az atlétika. Próbáltunk  a tanórákon belül felkészülni illetve különböző háziversenyeken válogattuk össze a legjobbakat. Ott mérték össze a tudásukat. A megyei döntő nagyon fontos a gyerekeknek, hiszen egy nagyobb versenyen mérettethetik meg magukat."

Az általános-, illetve középiskolás atléták ügyességi számokban csapatok versenyeztek. Emellett váltószámokban is rendeztek futamokat.

Tóth Bettina atléta, Nagy lajos Gimnázium
"Már három éve rendszeresen járok atlátikai versenyekre, mert amúgy is a Haladásban atletizálok. Lengyák György tanítványa vagyok. Minden évben képviselni szoktam az iskolánkat. Szeretnénk jó eredményeket elérni."

A megyei verseny legjobbjai az országos döntőben folytathatják a szereplésüket, melyet október 9-én és 10-én Budapesten rendeznek meg. Az előzetes várakozások alapján több vasi atléta is érmes reményekkel utazik majd a fővárosba.