MNB - 2
MNB

Hírek

Több száz érdeklődő vett részt a PTE Szombathelyi Képzési Központjának nyílt napján

2012. január 17., 16:40

A következő tanévben indított szakokról, képzésekről kaphattak tájékoztatást a résztvevők. A képzési központ a jövőben is nagy hangsúlyt helyez a diákok megfelelő elméleti és gyakorlati felkészítésére, hogy az iskola befejezését követően azonnal munkába tudjanak állni.

Több száz érdeklődő vett részt a PTE Szombathelyi Képzési Központjának nyílt napján

Zsúfolásig megtelt a képzési központ nagyelőadója a nyílt napon. Itt tartották az általános tájékoztatót. Végzős középiskolások mellett, olyan felnőtt férfiak és nők is eljöttek a tájékoztatóra, akik új szakmát szeretnének tanulni.

Ódor Eszter
Engem a Csecsemő-és gyermeknevelő szak érdekel. A felsőfokú szakképzésben. Szeretek gyerekekkel foglalkozni.

Németh Bettina
Én a Csecsemő-és gyermekgondozóra szeretnék menni és azért mert gyerekekkel szeretnék foglalkozni , böcslödében szeretnék elhelyezkedni, ott dolgozni.

Ilés Zoltán
Én szociális munka iránt érdeklődöm . Ez elég érdekes munkának, szaknak tűnik. Szeretnék segíteni más embereken.

Egészségügyi és szociális területen széles képzési portfóliót kínál a következő tanévre a szombathelyi központ. Többek között szociális munkás, ápoló, mentőtiszt, védőnő képzésben vehetnek részt a diákok. Az egyes alapszakokkal, képzésekkel külön-külön is megismerkedhettek az érdeklődők. Államilag finanszírozott képzésben a következő tanévben már várhatóan kevesebben vehetnek részt.

Prof. dr. Horváth Boldizsár, igazagtaó - PTE-ETK Szombathelyi Képzési Központ
A keretszámok ismertek. Tudjuk, hogy kb. 30 ezer államilag finanszírozott hely van a korábbi 60 ezerrel szemben. 50%-kal csökken a lehetőség. Az egyetlen öröm az ürömben, hogy az egészségügyi képzés nem fog ennyire redukálódni. Az előzetes hírek szerint azt reméljük, hogy 20-25%-kal csökken csak a keretszám.

Azok, akik valamelyik hazai felsőoktatási intézményben szeretnének továbbtanulni február 15-ig még eldönthetik, hová adják be a jelentkezésüket.