Hírek

Többszáz embernek adhatnak munkát a LUK-nál

2010. november 10., 16:18
Úgy tűnik, hogy a külföldi autógyárak kilábaltak a válságból, hiszen egyre nagyobb kihívásokkal szembesülnek az alkatrész beszállítók is. A LUK helyi gyárában is a termelés bővülésére számítanak, és több száz fős létszámemelésre készülnek.
Többszáz embernek adhatnak munkát a LUK-nál

Jelenleg közel 1500-an dolgoznak a szombathelyi gyárban, ahonnan a világ minden részébe szállítanak korszerű, magas minőségi követelményeknek is megfelelő kuplungokat az autógyárakba. A gyártó sorok mellett jól képzett szakmunkásokra van szükség, de további 120 mérnököt is szeretnének még alkalmazni a gyártásfejlesztésen.

Michael Reining -  ügyvezető igazgató, LUK Savaria Kft.
"Feltétlenül együtt kell működnünk a várossal, hogy a növekedési céljaink megvalósulhassanak 2011-ben. Most úgy látszik, 380 fővel nőhetne a létszámunk jövőre a szombathelyi gyárban."

A gyárban 30%-os termelés bővülésre számítanak jövőre. A cég vezetése elsősorban a tömegközlekedés, a bölcsödei és óvodai ellátás és az iskolai oktatás javításában számít a város segítségére.

Molnár Miklós - alpolgármester, SZMJV
"Szembesültünk mindazokkal a problémákkal amelyek fennállnak vagy akadályozzák azt, hogy ez az óriási fejlődési lehetőség megvalósulhasson az LUK-ban."

2012-ben már több mint kétezren dolgozhatnak a cégnél, ahol arra is igéretet tettek, hogy a jövőben sokkal szervesebben kívánnak bekapcsolódni a város hétköznapi életébe.