Hírek

Tovább őrzi hazai veretlenségét a Falco

2012. december 20., 17:08

A SZOVA-Trend Optika KC NB I-es férfi kosárlabdacsapata a pontvadászat 13. fordulójában 106:79-re verte az Aréna Savariában a ZTE gárdáját. A vasi sárga-feketék szombaton Szegeden játsszák az esztendő utolsó bajnokiját.

Tovább őrzi hazai veretlenségét a Falco

Presztízsmérkőzést játszott a bajnokság 13. fordulójában a SZOVA-Trend Optika KC kosárcsapata, ugyanis a ZTE gárdája látogatott az Aréna Savariába. A szomszédvári rangadót a hazaiak kezdték jobban: a 40. születésnapját ünneplő Kálmán László pontjaira alapozva az első negyed végén 24:21-re vezettek a vasiak. A második 10 percben aztán szabályosan állva hagyták a vendégeket a sárga-feketék, így az első félidő végén már kerek húsz ponttal jártak előrébb a szombathelyiek. Pontosan annyival, mint amennyit két negyed alatt szórt a szinte hibátlanul játszó Kálmán László. Fordulás után sem változott sokat a játék képe: a hazaiak szinte gond nélkül szerezték pontjaikat, és a 25. percre lényegében eldöntötték a találkozó sorsát. A derbi végjátékában Bencze Tamás vezetőedző csaknem valamennyi bevethető kosárlabdázójának lehetőséget adhatott, mert a különbség így sem csökkent. A zalaiakon látszott, hogy beletörődtek a vereségbe. Magabiztos, 106:79 arányú sikerének köszönhetően a SZOVA-Trend Optika KC győzelemmel búcsúzott közönségétől a 2012-es esztendőben.

Bencze Tamás vezetőedző, SZOVA-Trend Optika KC
"Ezt kívántam a meccs előtt, hogy szeretnék egy olyan meccset, amikor végre nyugodtan lehet végigülni legalább egy-egy negyedet. Szerencsére a második negyed közepétől már nyugodtabb voltam. Félidőben egészen nyugodt. Azt hiszem, hogy rászolgáltunk az ilyen arányú győzelemre is. Lehetett volna több is, de azt hiszem, hogy mindenkinek kell a lehetőség."

A sárga-feketék győzelmüknek köszönhetően továbbra is a tabella 5. helyén állnak. A SZOVA-Trend Optika KC szombaton a Szeged otthonában játssza az év  utolsó bajnoki mérkőzését.