Hírek

Tovább tart a címvédő Falco sikerszériája

2024. február 06., 16:49

Tovább tart a címvédő Falco sikerszériája. A szombathelyi kosárlabda csapat a legutóbbi fordulóban hazai közönség előtt aratott 29 pontos győzelmet az MVM-OSE Lions ellen. Ezzel zsinórban tizenötödik diadalukat ünnepelhették a sárga-feketék.

Tovább tart a címvédő Falco sikerszériája

A kötelező győzelem terhével lépett pályára a címvédő Falco szombaton az Aréna Savariában. Az Oroszlány elleni találkozót betegség miatt kihagyni kényszerült Perl Zoltán csapatkapitány. Visszafogottan kezdte a derbit a vasi gárda, a védekezés és a támadás sem volt kellően hatékony. Benke labdaszerzését és könnyű ziccerét követően kapta el a fonalat a Falco, azonban a vendégek jól tartották magukat az első félidőben. A térfélcsere után védekezésben is feljavult a címvédő. Agresszív letámadással, labdaszerzéssel és pontos befejezésekkel gyorsan növelni tudta előnyét a szombathelyi együttes. A vendégek mestere, Váradi Kornél hiába kért időt és cserélgette játékosait, nem tudta megakasztani a vasi gépezetet. Matthew Tiby ponterős játékával végül magabiztos 99-70-es sikert aratott a Falco.

Pongó Marcell - játékos, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Örülök először is a győzelemnek, nem játszott két fontos játékosuk. Lehet ez is a mi fejünkben volt illetve nálunk a Zozó hiányzott, ami azért tökmindegy milyen meccs van az nagy érvágás. Lehet ez is kicsit a fejekben volt és kicsit lassan játszottunk az első félidőben. Ezt az öltözőben megbeszéltük és utána azt gondolom a harmadik negyedben már jobban jöttünk ki. Tudtunk egy ritmust váltani, könnyű kosarakat szerezni, védekezésben megállítottuk őket s igazából ennek köszönhetjük a győzelmet.

A Falco ezzel zsinórban 15. győzelmét szerezte meg a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban. Legnagyobb riválisa az Alba Fehérvár az Egis Körmend otthonában szenvedett vereséget, így még nagyobb lett a sárga-feketék előnye a tabellán. Most hétvégén újabb nehéz mérkőzés vár Perl Zoltánékra: a Sopron elleni szomszédvári rangadónak 19 órás kezdettel az Aréna Savaria ad otthont.