Hírek

Turisztikai szezonnyitó

2021. június 09., 15:11

13 kőszegi séta telefonos applikációval élvezhető hangoskönyve készült el nemrégiben. Ezek közül hármat ma - készítőik - élőben mutattak be a város történetének rejtelmeire is kíváncsi érdeklődők számára. Ez is része volt annak a turisztikai szezonnyitó egész napos programnak, amit a megújult Tourinform Iroda apropóján tartottak a városban. Az eseményen részt vettek a natúrparki települések vezetői, több szállásadó és a térség, például Szombathely turisztikai szakemberei is.

 

Turisztikai szezonnyitó

Bakos Márton - munkatárs, Kőszegi Tourinform
„Mire az iskolák bezárnak, a gyerekek a hegyre irányulnának, nekünk már lesz adható túraútlevelünk mind a light, mind a hard túrák vonatkozásában.”

Kőszegen, az Írottkő Natúrparkban, valamint az Alpannonia túraútvonalakon számos kisebb-nagyobb kirándulások közül választhatnak a természetjárók. Vetélkedőre és mesetúrára is várják az érdeklődőket. A város megújult tourinform irodájába a natúrpark gyöngyszemei is bekerültek.

Győrffy Gábor – turisztikai menedzser, Kőszeg
„Tucatnyi országos jelentőségű, több tucatnyi térségi, megyei jelentőségű látnivaló, és nagyon sok kedves, kisebb-nagyobb helyi mesterek műhelyeinek látogatásától kezdve a nemescsói helytörténeti kiállításig nagyon sok minden megtalálható lesz ebben az utazástervezőben, amely a megújuló honlapon és applikációként is elérhető.

Kőszeg elválaszthatatlan a környéktől, azzal pedig, hogy a nemrég létrehozott Bük-Sárvár desztináció része, a fürdővendégek számára kínált programcsomagokba is bekerül a város. A tourinform iroda, ami egyben látogatóközpont is, egy TOP turisztikai pályázat támogatásával újult meg.

Básthy Béla – polgármester, Kőszeg
„A kerékpárúttal, ami ebben a pályázatban van, ezzel a látogatóközpont, illetve azokkal az applikációkkal, amik szétküldik a térségbe a látogatókat, elsősorban nem egy új attrakció létrehozására gondoltunk, hanem a meglévő értékeinknek, az együttműködésben megvalósuló értékeinknek a kirakatba helyezésére, bemutatására.”

Az enyhítéseknek köszönhetően májustól új lendületet vesz a magyar turisztikai szektor. Országosan már most 4,5 millió vendégéjszakát foglaltak le. Az ágazat nagy kihívása a járvány miatt fellépő szakemberhiány is.

Juhász Szabolcs – szakmai igazgató, Magyar Turisztikai Ügynökség
„A hazai turisztikai kínálat a következő években és jelenleg is megújuló fázisban van, nagyon sok attrakció, szolgáltató fog megújulni, gondoljunk itt a szálláshelyfejlesztésekre, vagy gondoljunk a tourinform irodára is”

A Magyar Turisztikai Ügynökség 108 tourinform irodával áll kapcsolatban, ezek egységes arculati elemekkel és egységes koncepcióval várják a vendégeket. Kőszegen a most induló turisztikai szezon a fejlesztések évada is. Nemrég 120 új vendégággyal bővült a szálláskínálat. Ágh Péter országgyűlési képviselő a Vas megyei turisztikai szezonnyitón kiemelte, a város elérhetővé vált. Megújul a városi úthálózat, a Szombathely-Kőszeg vasútvonal, folyik az M87-es gyorsforgalmi előkészítése.