Hírek

Új attrakciója lesz Bükfürdőnek: kilátó, látogatóközpont, szökőkút, park és parkolók is épülnek

2021. szeptember 24., 23:10

Az új városrészközpont 2,4 milliárd forintos állami támogatással készülhet el 2022 novemberére. Bük városa 2016-ban nyújtott be sikeres pályázatot, de az akkor elnyert egymilliárd forint mostanra nem fedezte volna a beruházás költségeit, idén többlettámogatást kaptak a az „Élményteli gyógyhely: Bükfürdő” projektre.

 

Új attrakciója lesz Bükfürdőnek: kilátó, látogatóközpont, szökőkút, park és parkolók is épülnek

"Az önkormányzat eddigi legnagyobb beruházása indul el, melyet a története során megnyert, illetve megvalósíthat."

A gyógyfürdő mellett, a korábbi autóbusz állomás helyén épül Bükfürdő új városrész központja. A munkálatok már el is kezdődtek azután, hogy a város megkapta a beruházáshoz szükséges többlettámogatást.

Ágh Péter – országgyűlési képviselő
„Nem egy új álom megvalósításáról van szó, hanem egy régi tervnek a kiteljesedéséről. Egy olyan régi tervnek, amely korábban finanszírozási lábbal is rendelkezett, de ahogy teltek az évek, egyre inkább látszott, hogy az a megítélt forrás nem lesz elég. És ekkor volt az a pillanat, amikor hatékony szövetségre kellett lépni.”

A 2 hektáros terület komplex rehabilitációját végzik el a most induló beruházás keretében, új arculata lesz a városrésznek.

Németh Sándor – polgármester, Bük
„Amelynek fő célja, hogy a területet egységesítve épülettel, magasépítészettel és mélyépítéssel, útépítéssel, infrastruktúra építésekkel a büki Bükfürdő városrész fő terévé tegyük. Aminek a lényege az, hogy egyrészt a meglévő kínálatot összerendezzük szépen egybecsomagolva erősítjük a meglévő turisztikai kínálatot, vonzóbbá tesszük, másrészt a szerkezetébe tudunk belenyúlni, parkosítunk, parkolókat alakítunk ki.”

Az új városrészközpont turisztikai attrakciója is lesz Bükfürdőnek kilátóval, látogatóközponttal, szökőkúttal, és rendezvénytérrel. A Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai igazgatója elmondta, a járvány miatt ugyan a külföldiek lassabban térnek vissza, de a belföldi turizmus kiváló nyarat zár.

Juhász Szabolcs – turizmus szakmai igazgató, Magyar Turisztikai Ügynökség
„A turisztikai forgalom mindhárom nyári hónapban felülmúlta a tavalyi számokat. Összességében idén 14, 9 millió vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyeken, és mindez 25 %-kal több, mint az elmúlt évben. Ha a hónapokat nézzük, akkor júniusban 66, júliusban 22, augusztusban 16 %-kal haladtuk meg az elmúlt év időszakát. A nyárral azonban a turizmus nem ért véget.”

Letették a beruházás alapkövét, az időkapszulába a projekt részletei, egy helyi újság, pénzérmék és a gyógyfürdő árlistája került. A 2,4 milliárd forintból megvalósuló új városrészközpont 2022. novemberében készül el.