MNB - 2
MNB

Hírek

Új oktatómotort kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzőiskola Savaria Szakképzőiskolája

2013. január 17., 16:28

Az oktatási intézmény az ország egyik legjobban felszerelt oktatási intézménye - hangsúlyozta az igazgató a szakmai napon, aki azt is hozzátette, hogy ez többek között az Opel Szentgotthárd Kft-vel való kapcsolatnak köszönhető.

Új oktatómotort kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzőiskola Savaria Szakképzőiskolája

Ezt a 16 szelepes oktatómotort adták át ma a Savaria Szakképzőiskolában. Az Opel Szentgotthárd Kft. már 1994 óta szakmai kapcsolatban áll az intézménnyel, eddig is támogatták már az oktatást, szakképzési hozzájárulással, ill. eszközökkel. Ezentúl pedig bevezetik az ún. mérnöki órákat.

Sümegi Tamás - intézményegység-vezető
"Ami azt jelenti, hogy az adott gyárnak a mérnökei időnként eljönnek hozzánk és azokból az információkból mondanak nekünk több dologról, felépítésről, fejlesztésekről új dolgokat, amik a tankönyvekben még nem jelentek meg és lehet, nem is fognak."

A Nyugat-Pannon járműipari centrumnak szüksége van a folyamatos fejlesztésekre, a jövő szakembereit szeretnék a lehető legkorszerűbb mechanikai eszközökkel megismertetni. A savariás diákok közül sokan szeretnének a járműiparban elhelyezkedni.

Östör Balázs - tanuló, 15.T
"Esetleges továbbtanulásban, vagyis a továbbtanulás részlegén is és hogyha majd valaki munkába áll, onnan is némi tapasztalatunk van, meg némi rálátásunk a dolgokra, hogy hogyan működik egy ilyen motor."

A szakmai napon elhangzott: itt az iskolában minden szükséges tudást megszerezhetnek a diákok, hogy később a szakmai gyakorlaton szerzett tapasztalatokkal kiegészítve magasan képzett és keresett munkavállalók lehessenek.