MNB
MNB - 2

Hírek

Új vezetőséget választott a HVSE

2013. július 04., 18:30

A Haladás VSE rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén Homlok Zsoltot választották meg elnöknek, míg Pődör Zoltánt ügyvezetőnek. A grémium az elnökség létszámát 9-ről, 7 fősre csökkentette.

Új vezetőséget választott a HVSE

Kovács Előd elnök, Kovács László ügyvezető, valamint Pintér Zoltán elnökségi tag lemondása miatt tartott rendkívüli tisztújító közgyűlést a megye legnagyobb sportegyesülete, a közel évi 300 millió forintból gazdálkodó Haladás VSE.  Az eseményen megjelent 45 szavatra jogosult küldött egyhangúlag Homlok Zsoltot választotta meg az igen súlyos gazdasági problémákkal küzdő  egyesület elnökének.

Homlok Zsolt elnök, Haladás VSE
“Egy biztos, hogy az elnökség és a szakosztályok elsődleges feladata a tűzoltás lesz. Már a jövő héten el kell kezdeni a munkát és a lehető leggyorsabban stabilizálni kell a gazdasági működését a szakosztályoknak és magának a Haladás VSE-nek.”

A közgyűlés ellenszavazat nélkül Pődör Zoltánt bízta meg az ügyvezetői teendők ellátásával. Az újonnan megválasztott sportvezető székfoglalójában komoly változásokat ígért.

Pődör Zoltán ügyvezető, Haladás VSE
“Én azt gondolom, hogy nem csak azt kell majd várnunk, hogy a város mit ad, mit kapunk tőle. Mindenképpen tennünk kell azért, hogy szponzorokat hozzunk ide, egyéb bevételeket hozzunk ide. És erre kérek mindenkit, hogy a következő időszakban próbáljunk meg felelősségteljes, felelősségtudatos gazdálkodásban közösen részt venni.”

A tisztújító közgyűlésen részt vevő Lazáry Viktor üdvözölte a megszületett döntéseket. A  sportért felelős alpolgármester szerint új korszak kezdődhet el a Haladás VSE-nél.  

Lazáry Viktor alpolgármester
“Én azt gondolom, hogy jó döntést hozott az egyesület. Úgy gondolom, hogy egy olyan döntést hozott, hogy adott magának egy lehetőséget arra, hogy egy új pályára álljon.”

A közgyűlés úgy döntött, hogy az elnökség létszámát 9-ről 7 fősre csökkenti. Az elnök és az ügyvezető mellett Bokor Zsolt, Foki Róbert, Veréb István, Szombathelyi László és Pergel László került be a testületbe.