Hírek

Újabb, 5 milliárd forintot meghaladó nagyberuházásba kezdett Szombathelyen a Schaeffler

2021. december 03., 14:01

A cégcsoport három magyarországi egységében közel ötezer főt foglalkoztat, a vasi megyeszékhelyen működő két gyárban több mint 3.300 embernek adnak adnak munkát. Nemrég készült el a Söptei úton 23,5 milliárd forintból a szombathelyi nagyvállalat elektromos gépjárművekhez alapdarabokat és alkatrészeket gyártó telephelye. Most többek között logisztikai központ épül.

Elindította legújabb nagyberuházását Szombathelyen a Schaeffler Savaria Kft.. Az első üzemük főépületét bővítik, az 2.200 m2-es lesz, amelyben étterem, irodák, öltözők és egy nemzetközi konferenciaközpont kap helyet. Mellette pedig egy legmodernebb technológiáknak otthont adó, 6.200 m2-es logisztikai központ épül. A beruházás célja az anyagmozgatás egyirányúsítása és a biztonság növelése, mindez a munkavállalók és az egész közösség érdekeit szolgálja. Szigeti Tibor ügyvezető a cég közleményében hangsúlyozta: A vállalat fejlődéséhez elengedhetetlen Szombathely önkormányzatának támogatás és a folyamatos együttműködés.

Nemény András – polgármester
„Szombathely városának a Schaeffler cég egy stratégiai partner. Komoly beruházásokat eszközöltünk az elmúlt években az ő kérésükre, közel 1 milliárd forint értékben. De ez megtérül, hiszen új munkahelyeket teremt, és ez Szombathely jövője szempontjából is fontos. A most épülő logisztikai központ és irodaépület leginkább a komfortfokozatát fogja javítani a Schaeffler dolgozóinak. 0.42 Ennek pedig külön örülünk, hiszen egy szociálisan érzékeny városvezetésről van szó, és azt szeretnénk látni, ha a cégek is ugyanilyenek lennének.”