Hírek

Újabb intelligens iskola-program nyitórendezvények

2011. július 17., 19:25

Öt iskolában tartották meg ma az Intelligens iskola-program nyitórendezvényét. A Gothard, a Zrínyi és a Váci-iskolában, valamint az Élelmiszeripari és a Savaria szakképző iskolában mutatták be a programot a pedagógusoknak. Kedd óta tart a tanárok képzése, az interaktív táblák használatát tanulhatják meg.

Újabb intelligens iskola-program nyitórendezvények

A Zrínyi-iskolában már hetekkel ezelőtt lekerültek a falról a régi zöld táblák, most még dobozokban sorakoznak a folyosón az új interaktív eszközök, de folyamatosan kerülnek majd a helyükre. 11 digitális táblát és 68 számítógépet kap az intézmény az intelligens iskola programban. Bíznak az új eszköz hatékonyságában - hangzott el a projektnyitón.

Farkasné Bakucz Henriett igazgatóhelyettes, Zrínyi Ilona Általános Iskola
"A kollegák nagyon nyitottak az új innovációkra, a tegnapi oktatáson mindannyian nagyon új ismereteket szereztünk, és bízunk abban, hogy a munkánk színvonalasabb és hatékonyabb lesz."

A Váci-iskolában is ma tartották a nyitórendezvényt. Korábban már pályáztak interaktív tábla beszerzésre, akkor azonban nem sikerült nyerni. Most 10 táblát és 45 számítógépet kap az iskola a hozzá tartozó felszerelésekkel együtt.

Németh Gábor igazgató, Váci Mihály Általános Iskola
"Megújulást jelent, új lehetőséget, kinyílik a világ gyakorlatilag a gyerek és pedagógus, sőt a szülők számára is. Rengeteg információhoz hozzá fog férni a gyerek és rendkívül virtuális módon."

Iskolánként 15 pedagógus vesz részt azon az oktatáson, ahol megtanulhatják, hogyan kell kezelni a táblát. Ma öt intézmény tanárait képezték a Paragvári iskolában.

"Ha én azt szeretném, hoyg innét ide mutasson az a nyíl, akkor neked hogy kell dolgozni? Innét oda húzod a nyilat."

A szakember szerint az eszköz színesebbé teszi a tanórákat, és a gyerekek könnyebben megjegyzik a látottakat. Így például a földrajz is élvezetesebben tanítható.

"Ha ezt egyszer valaki jól felrajzolja, akkor az a gyerek, aki eddig nem tudta, hol az a nagy Alföld, az a továbbiakban lefotózza."

Minden tantárgyhoz hasznos tanácsokat kaptak a pedagógusok. Fokozatosan kell begyakorolniuk a tábla használatát.

Tóth Henriett magyartanár, Dési Huber Általános Iskola
"Először azt hiszem nehéz lesz nekem, meg mindegyikünknek, aki itt van a tanfolyamon. Bele kell jönni, de hogy a gyerekek élvezni fogják az biztos."

A projeknyitó rendezvények sora és a pedagógusok oktatása a jövő héten folytatódik.