Hírek

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Szombathelyi Kötélugró Klub

2024. július 09., 15:06

 

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Szombathelyi Kötélugró Klub. A versenysportnak több világ- és Európa-bajnokot is adó egyesület legutóbb a Fővárosi Nagycirkusz és Artistaképző által meghirdetett Talent Manézs Fesztiválon lépett a világot jelentő deszkára. Nagy Lotti, Baumgartner Luca és Halmosi Dézi produkcióját arany minősítéssel, valamint két különdíjjal jutalmazták.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Szombathelyi Kötélugró Klub

Az eltelt közel három évtized alatt a Szombathelyi Kötélugró Klub megannyi Európa-, és világbajnokot nevelt. Több egykori versenyző a mai napig a sportág közelében maradt. A látványos és extrém sportok képviselői számára hirdetett Talent Manézs Fesztivált az Artistaképző Intézet valamint a Fővárosi Nagycirkusz. A vasi egyesület karácsonyi műsorának egyik produkcióját nevezte be, amely az előválogatón és a selejtezőben is sikerrel túljutott, így a Nagycirkusz színpadán megrendezett Gálán is bemutathatták.

Füle Magdolna - vezetőedző, Szombathelyi Kötélugró Klub
- A mi produkciónk azért is volt sikeres, mert rengeteg légtorna bemutató volt, ami tényleg fantasztikus és nagyon ügyes, tehetséges fiatalokat lehetett látni. De a közönség szerintem úgy voltak vele, ha egyfajta dologból nagyon sok mindent lát, akkor vágyik valami másra is. Szerintem Két ilyen különleges produkció volt: az egyik a miénk, a másik pedig a kerékpárosok, gyereknek az egykerekű és kétkerekű biciklin aranyos kis produkció volt. 

A Nagy Lotti-Baumgartner Luca-Halmosi Dézi alkotta, Manó fantázianéven futó csapat alaposan kitett magáért. 23 másik produkcióval versengve a lányok kiérdemelték a szakmai zsűri arany minősítését.

Füle Magdolna - vezetőedző, Szombathelyi Kötélugró Klub
- Ami nekem ami talán a legnagyobb öröm, hogy két különdíjat kaptak a lányok. Az egyik Én úgy gondolom, hogy az enyém: ez a legjobb koreográfia díja volt az előadáson. A másik pedig a színészet a porondon, de hát Én azt gondolom, hogy aki ismeri a lányokat nem kell bemutatni őket, hogy tényleg fantasztikus előadók. Az előadás egyébként is nagyon jól sikerült, szinte hibátlan volt, úgyhogy nagyon-nagyon elégedettek vagyunk. 

A kötélugrók jelenleg nyári táborban sportolnak, töltődnek Füle Magdolna és Bánhegyi Attila irányításával, majd Ausztria felé veszik az irányt, ahol különböző rendezvényeken lépnek fel látványos produkcióikkal.