Hírek

Újjáépítik a Boldog Brenner János Óvodát

2020. május 27., 22:27

A Bem József utcai épületben májustól zajlnak a munkák.

Újjáépítik a Boldog Brenner János Óvodát

Itt a konyha csatornázása zajlik, de szinte mindent korszerűsítenek. A fél évszázados épületben eddig nagyobb átalakítás egyáltalán nem volt.

Pintérné László IIdikó - igazgató, Boldog Brenner János Óvoda
“Mivel ez egy 66-os, 67-es tervezésű épület, ezért itt azért a szennyvízhálózatnál is előfordultak dugulásaink, a vízvezetéknél is, a fűtésnél szerencsére nem, az azért nagyon nagy gond lett volna, a nyílászáróink nagyon rossz állapotban voltak, ott előfordult egyik nagy zápornál, hogy egy nyílászáró beázott.”

26 éve működik itt az óvoda, eddig csak tisztító felújításokra volt lehetőség. Az épület tavaly nyár óta az egyházmegye tulajdona, így elkezdődhetett a nagy beruházás. Az építkezés első ütemében zajlik a belső felújítás: a csoportszobák és vizesblokkok korszerűsítése mellett egy tornaszobát is kialakítanak.

Horváth Zoltán Barna - pályázatokért felelős referens, Szombathelyi Egyházmegye
“Második ütemben tervezzük a külső megjelenést, tehát a homlokzati hőszigetelést, az udvari parkosítást, és a napelemek, tehát energiahatékonysági rendszerek kialakítását, az első ütemben még a nyílászáró korszerűsítés is benne van, új, alumínium homlokzati portálokkal, illetve műanyag nyílászárók kerülnek kiépítésre.”

A tervek szerint nyáron el is készülnek a mintegy száz gyermeket befogadó intézmény felújításával: ősztől pasztell színekben pompázó, szép, új épület várja majd a kicsiket. A beruházás értéke 150-200 millió forint.