Hírek

Újra a Falco KC indulhat a BL-ben

2020. május 06., 21:25

Örülhetnek a szombathelyi kosárrajongók, ugyanis hivatalossá vált, ami az elmúlt hetekben még kérdéses volt: a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége úgy határozott, hogy újra a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapata nevezhet a Bajnokok Ligájában. A sárga-fekete szurkolók így a tavalyi kiírás után a következő szezonban is neves európai együtteseket láthatnak az Aréna Savariában.

Újra a Falco KC indulhat a BL-ben

A telefonnál: Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
“Nagyon boldogok vagyunk, örülünk ennek a lehetőségnek. Bíztunk benne, hogy a tavalyi szezonban elért eredményünk alapján, illetve az utóbbi szezonokban elért eredmények alapján minket fog választani az MKOSZ. Természetesen szeretnénk ugyanígy képviselni Magyarországot, Szombathelyt, és a legjobb eredményt elérni majd.”

A Falco az előző idényben történelmi sikereket ért el a BL-ben, és csak egyetlen győzelem választotta el attól, hogy továbbjusson a csoportjából. A csapatkapitány szerint még a tavalyi szereplés is felülmúlható.  

A telefonnál: Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
“Nagyon sok függ attól, hogy milyen csoportba kerülünk, illetve hogy milyen csapatok fognak összeállni. A vírus miatt sajnos eléggé felborult minden, kicsit nagyobb lett a szünet. Nekünk mindenféleképpen az lesz a célunk, hogy sikerüljön megismételni, akár pedig még jobb eredményt elérni.”

A magyar kosárbajnokság kezdési időpontjára két dátumot tűzött ki a szövetség, a vírushelyzettől függően október 3-án, vagy október 31-én indulhat el az új idény.