MNB
MNB - 2

Hírek

Újra Művész Csütörtököt rendeztek az Isis Galériánál és a belső Uránia teraszon

2021. május 28., 14:57

A tavaly kezdődött programsorozatot a járványhelyzet alaposan átszabta, emiatt mostanáig kellett várni a második alkalomra. Az egésznapos képzőművészeti és zenei kavalkád az elsőhöz hasonlóan ezúttal is sok látogatót vonzott.  

 

Újra Művész Csütörtököt rendeztek az Isis Galériánál és a belső Uránia teraszon

Tündérek, szentkép, és élőzene. Ilyen és ehhez hasonló érdekességekkel találkozhatott, aki csütörtökön a belső Uránia udvar felé járt. A tavalyi évben kezdődött Művész Csütörtök programsorozat idén első alkalommal várta az érdeklődőket az Isis galériánál kerámiákkal, festményekkel rézkarcokkal, zenei programokkal és egy különleges kirakat kiállítással.

Varga Ibolya - grafikus, porcelánfestő
“ Újranyitottuk az isis Galéria udvarán a Galéria teraszt, most négy művésszel Sápi Margit festőművésszel és Horváth Ildikó keramikussal, és Fehérvári Ildikó, sőt van egy nagyon nagyon tehetséges szombathelyi, illetve szombathelyi Váci iskolába járó kislányunk, ő pedig, kirakat galériát nyitunk , illetve első alkalom, hogy a kirakat üvegen láthatóak az ő munkái. ,,

A Váci-iskola végzős tanulója negyedik osztályos korától kitűnt kortársai közül rajztudásával. Kitti a pandémia időszaka alatt készített győztes pályamunkájával mutatkozott be.

Tanai Kitti, tanuló
‘’Igen, ezt a pályázatot az Országos Rendőr Főkapitányság hirdette, és első helyezett lettem négy képet sűrítettem bele egybe, és a rendőrség címerét középre, rajzoltam a kutyás rendőrökről, a lovasokról, akik irányítják a forgalmat, és, és ugye egy egy ilyen hátrabilincselt kezet szemléltetés céljából.

Bodorkós András -  Grafikai Műhely-vezető, Váci-iskola
“A műveiről csupán annyit mondanék, hogy egy év alatt az összes országos rajzversenyt megnyerte, amin elindult, most ez nem kevés, ha jól számoltam 37. ebből a legrangosabb ez a Würtz Ádám parafrázis kiállítás.,,

Az egész napos rendezvény nem csupán a képzőművészetet kedvelőknek adott felüdülést.

Harmonikaszó és koncert is várta a kikapcsolódni vágyókat. A Művész csütörtök idén, a tervek szerint kéthetente nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt.