Hírek

Újra tenisztábor

2011. június 27., 12:49

A Szombathelyi Sportiskola ismét megrendezte a már hagyományosnak mondható tenisztáborát a Sportligetben. A két turnusban közel 100 gyermek vett részt.

Újra tenisztábor

Két héten keresztül gyermekzsivalytól volt hangos a Sportliget, ugyanis a Szombathelyi Sportiskola  ismét itt rendezte meg hagyományos tenisztáborát. Napközis rendszerben 5 edző foglalkozott turnusonként közel 50-50 gyermekkel.

Krisztik Anikó edző, Szombathelyi Sportiskola
A célja az, hogy minél többet teniszezzenek a gyerekek.  Első sorban a saját szakosztálybeli gyerekeknek rendezzük ezt a tábort. Ez már hagyományosnak mondható. Reggel 8-tól 4-ig együtt vannak. Nem csak játszanak, hanem egymással barátkoznak, szoros kapcsolat alakul ki közöttük.


A 6-12 év közötti gyerekek az edzések mellett kiegészítő foglalkozásokon vehettek részt. Számháborúzhattak, kincset kereshettek, cirkuszi mutatványokat tanulhattak. Azaz minden adott volt ahhoz, hogy jól érezzék magukat.

Donázy Bence teniszező, Szombathelyi Sportiskola
Hát nagyon jó itt, mert játszhatok a többiekkel. Számháborúzunk meg más ilyesmit. Én nagyon jól érzem magam.


A Szombathelyi Sportiskola teniszezőpalántái az utóbbi években jól szerepeltek a különböző korosztályos országos versenyeken. A szakemberek reményei szerint ezek a nyári táborok is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ez a tendencia folytatódjon és egyre több remek teniszező kerüljön ki a kezük alól.