Hírek

Újranyitni a kisiskolákat, bevezetni a Pedagógus Életpályamodellt

2011. szeptember 01., 19:18

Ez a kormányzati szándék, mondta Puskás Tivadar polgármester szerdán, a városi tanévnyitó ünnepségen. Az oktatás reformja kapcsán Szombathely első embere arról is beszélt, hogy a város mindent megtesz az oktatási intézmények támogatásáért, hiszen a nemzet jövőjét meghatározó területről van szó. Az ünnepségen nyugalmazott pedagógusok emlékplakettet vehettek át.

Újranyitni a kisiskolákat, bevezetni a Pedagógus Életpályamodellt

Az idei évi tanévnyitó ünnepséget a Neumann Általános Iskolában tartották. Az elsősök bevonulásával kezdődött a rendezvény, akiket a 8. osztályosok kísértek. 75 új nebuló kezdi meg az iskolában a tanévet. Mindegyikük nyakába kendőt kötöttek a végzősök.  -atmo -

A hosszú nyári szünet után újra élettel telik meg az iskola, mondta Csapó Erzsébet. A Neumann Iskola vezetője kiemelte: az intézményben energiakorszerűsítés zajlik, kaptak számítógépeket és interaktív táblákat, és referencia iskolává válnak a környezeti nevelés területén.

Csapó Erzsébet, igazgató - Neumann János Általános Iskola
Kedves szülők! Önök megtiszteltek bizalmukkal, ránk bízták szemükfényét. Azon leszünk, hogy ne okozzunk csalódást és közös igyekezettel becsületes, okos, talpraesett ifjakká neveljük gyermekeiket.

Verses, zenés produkciók színesítették a tanévnyitót. -atmo -

Az önkormányzat feladata, hogy a tanításhoz, tanuláshoz megfelelő körülményeket teremtsen, mondta beszédében Puskás Tivadar. Kiemelte: a városi iskolákban nagyszabású infrastruktúrális fejlesztések voltak, és több százmillió forint értékben végeztek felújításokat is.

Dr. Puskás Tivadar, polgármester
A kormány programjával összhangban új oktatási törvény készül. A cél, hogy a diákok korszerű, versenyképes tudással kerüljenek ki az iskolából. Meggyőződésem, hogy a jó iskolarendszer alapja a felkészült pedagógus, akinek munkájára a nemzet jövője épül.

A tanévnyitó ünnepségen köszöntötték azokat a pedagógusokat akik 50, 60, 65 évvel ezelőtt szerezték diplomájukat. A rendezvény végén a Neumann Iskola a Nugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ Alapítvány különdíját vehette át környzeti nevelés területén végzett kiemelkedő munkáért.