Hírek

Ünnepel a Gépipari

2010. május 20., 16:50
Fennállásának 60. évfordulóját ünnepli idén a Gépipari Informatikai és Műszaki Szakközépiskola. Az intézmény ez alkalomból jubileumi programsorozattal készül, melynek csúcspontja csütörtökön a Savaria Egyetemi Központ dísztermében rendezett ünnepség volt.
Ünnepel a Gépipari

1950-ben alapították a mostani gépipari elődjét Állami Vas-Fém-Gépipari Gimnázium néven. Akkor még saját épületük sem volt, egy általános iskolában foglaltak el három osztálytermet, ahol 132-en tanultak - többek között erről is olvashatunk a most megjelent jubileumi kötetben. 1955 és 1991 között Latinka Sándor nevét viselte az iskola, sokan még mindig így emlegetik. 

A mai ünnepségen volt és jelenlegi diákok, tanárok, a város oktatási intézményeinek vezetői vettek részt. Az igazgató beszédében hangsúlyozta: a Gépipari emelt fővel és büszkén ünnepelheti ezt a 60 évet. Ma már közel 700 diák jár ide, akik gépészeti és informatikai területen tanulhatnak.

Csetényi Sándor - igazgató, Gépipari Informatikai és Műszaki Szakközépiskola
"Az egyik hagyományos profilunk 50 éve a gépészet, gépgyártás-technológia, a másik a 25 éves informatika vonal. Mindkét területen országos szinten is kiemelkedő a felszereltségünk, köszönhetően a támogatásoknak és a szakképzési hozzájárulási rendszernek."

Az iskola folyamatosan korszerűsít, egy hónapja adták át például a 70 millió forintból megújított tanműhelyt. Az itt folyó munka színvonalát jelzi, hogy a Gépipariban végzettek közül többen sikeres vállalkozók,  cégvezetők lettek.

A volt diákok és tanárok emlékére délután kopjafát avattak az iskola udvarán, melyet Pusztai Szabolcs kollégiumi nevelőtanár készített és ajánlott fel a Gépipari jubileuma alkalmából.