MNB
MNB - 2

Hírek

Ünnepelt a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Nótakör

2019. november 25., 15:16

Nyugdíjas találkozók, baráti összejövetelek rendszeres résztvevője a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör Népdal és Nótaköre. Megalakulásuk 20 évfordulója alkalmából az Agora Sportházban vasárnap tartották ünnepi műsorukat, amelyre több százan voltak kíváncsiak. Így jubileumi koncertjükkel a városrészeket is összekötötték.

Ünnepelt a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Nótakör

Horváth Béla és zenekara adta meg a Nótadélután alaphangját. (9.38) Majd a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör Népdal és Nótakörének vezetőjétől csendült fel a nóta. Az együttes 1999 óta szórakoztatja a nagyérdeműt. Először csak saját városrészükben léptek fel, mára a megye szinte minden településére, főként nyugdíjas-találkozókra hívják őket.

Keszei Antal vezető, Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör Népdal és Nótaköre
„Általában népdalokkal, nótákkal megyünk ezekre a találkozókra, de van, mikor kikacsintgatunk más műfajokra, operett, örökzöldek és hasonló dalokra.”

Tangóharmonika, citera is színesíti a műsort. Népdalok, csárdás és mulatós is szerepel a repertoárban. A dalokat a közösség döntése alapján választják.

Szilvágyi Sándorné
„Ahol tudok szívesen énekelek máshol is. De hát a nótakör, magyar nóta, csárdások, most már kibővítettük a repertoárunkat. Minden ami szép, nagyon szeretjük. Meg jó a kis közösségünk, jó együtt lenni.”

A  nótakörnek többen már a kezdetektől tagjai. Az együttes legidősebb tagja 75, míg a legfiatalabb 33 éves. A legfőbb összetartó erő, hogy mindannyian szeretnek énekelni.

Sándor János
Én 2015-ben csatlakoztam a nótakörhöz. Egy kiváló közösséget ismertem meg bennük. Tényleg szeretettel fogadtak a viszonylag nagy korkülönbség ellenére is. 5.30

Fennállásuk 20 évfordulóját méltóképpen akarták ünnepelni, ehhez a szentkirályi Szily-kastély kicsinek bizonyult. Így a jubileumi nótadélutánnak az Agora adott helyet. A köszöntőben elhangzott: az élőzene az egyén, a közösség életét teszi szebbé. A nótakör a zenekultúrát népszerűsíti és a szombathelyi identitást erősíti. Nemény András polgármester és a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör elnökének nevében Tóth Kálmán önkormányzati képviselő üdvözölte az együttest, amely idén országos elismerésben is részesült. A IX. Nyugdíjas Ki Mit Tud-on kiemelt arany minősítést szereztek.