Hírek

Ünnepre hangolva

2021. november 22., 18:07

Megnyílt az adventi vásár, amely december 23-ig két színpadon rengeteg programmal várja az érdeklődőket. Péntek este Danics Dóra koncertje alapozta meg a hangulatot, a hideg idő dacára sokan látogattak ki a Fő térre.

 

Ünnepre hangolva

Karácsonyi fényárban pompázik Szombathely Fő tere, ahol idén is színes programokkal várják az érdeklődőket. Már közel 30 éve, hogy 1993-ban útjára indult az adventi vásár, amely kedvelt közösségi, ünnepre hangoló program a látogatók körében. A térdekorációk között nagy népszerűségnek örvend a világító fényfüzérrel dekorált rénszarvas, amely stílusosan a Mikulás szánját húzza. Itt leginkább a kisgyermekes családok álltak sorba. Sokan voltak kíváncsiak a világító gömbre és a mackóra is.

Horváth Anna
- Hát úgy igazából a maci tetszik a legjobban a kivilágított.
- És mit néztek még meg?
- Hát igazából az egészet.

A rendezvény szíve és lelke a Fő téren felállított pavilonsor, ahol ezúttal több mint negyven vállalkozó kínálja portékáit. Karácsonyi dekorációk, édességek és öltözékek közül lehet válogatni, és forró italokat, ételeket kóstolni. A vásárt Nemény András polgármester ünnepi köszöntője nyitotta meg péntek este.

Nemény András - polgármester
Az Adventi időszak, ami itt van, közeleg olyan szavakat hoz, olyan érzéseket hoznak, mint a hit, az öröm, a remény, a szeretet és mindez együtt a várakozás. Ugye, ezek azok a szavak, amik az Adventi gyertyagyújtáshoz kapcsolódnak, annak a szimbólumai. Ezek közül talán egyébként számomra a szeretet az, ami a legfontosabb, ami az egészet egybefogja, összefonja.

A rendezvénysorozatot Danics Dóra énekesnő koncertje nyitotta. Az elkövetkező egy hónapban csaknem 40 fellépő szórakoztatja a vásározókat.

Prieger Szabolcs - szervező
Következő hétvégéken olyan speciális produkció is lesz, mint az Ocho Machónak egy akusztikus programja vagy a Savaria Rézfúvós Együttes, akik a Savaria Szimfonikus Zenekar tagjai. De itt lesz Holdosi Attila is különböző projektekkel. Aztán a színház színészei, a Mágikus Mintha is játszik akusztikus koncertet és ami talán a legérdekesebb, ez egy speciális koncert, szombaton este hat órakor Ludovicus, az Adventi vásár kabalafigurája fog énekelni a nagyérdeműnek.

Tavalyhoz hasonlóan az adventi koszorú idén is a Berzsenyi térre kerül. Az első gyertya lángja szombaton fél 5-kor lobban fel.