MNB - 2
MNB

Hírek

Vállalkozói fórum

2011. június 29., 09:02

Első alkalommal rendeztek fórumot a női vállalkozóknak Szombathelyen. A találkozó célja az volt, hogy a  problémákról beszéljenek, és lehetőséget keressenek az önkormányzattal való együttműködésre. Erősíteni kívánják a Női Vállalkozói Klub működését, ahol az őket érintő kérdéseket lehet majd megvitatni. A program iránt nagy volt az érdeklődés.

Vállalkozói fórum

Több mint 30 szombathelyi női vállalkozó jött el a mai fórumra. Molnár Miklós köszöntőjében hangsúlyozta: az önkormányzat elsődleges célja a gazdaság fejlesztése, amelyben komoly szerepet szánnak a vállalkozóknak, így a női vállalkozóknak is, igyekeznek számukra kedvező gazdasági környezetet teremteni. Olyan területeket keresnek, ahol segíthetnek a városnak, például a szolgáltatások, turizmus és marketing területén - mondta el a fórum ötletgazdája, az egyetlen női önkormányzati képviselő.

Képzéssel, vállalkozásfejlesztési támogatással segítenék a női vállalkozókat, hogy stabilan tudják cégeiket működtetni, és így vásárlóerőt vonzzanak a városba.

Három éve alakult meg a Női Vállalkozói Klub, ahol a tagok az őket érintő problémákat megbeszélhetik, segítséget nyújthatnak egymásnak. Ugyanazokkal a gondokkal küzdenek ők is, amelyek a gazdaságban általánosan jelen vannak.

Erősíteni kívánják a klub tevékenységét, amely ezentúl a Weöres Sándor Színházban tartja soros összejöveteleit.