Hírek

Válogatott kerettag Illés akadémiások verték a Felcsút együttesét

2013. március 19., 18:23

Színvonalas, gólgazdag mérkőzésen az Illés Akadémia U17-es csapata 5:2 arányban legyőzte a felcsúti Puskás Akadémia együttesét. A találkozót követően a szombathelyi gárda öt játékosa utazik majd az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő korosztályos válogatott összetartására.

Válogatott kerettag Illés akadémiások verték a Felcsút együttesét

Az U17-es korosztály kiemelt országos bajnokságának 18. fordulójában óriási  presztízs mérkőzést játszottak Szombathelyen: az Illés Akadémia fogadta a Puskás Akadémia legénységét. A két gárda őszi találkozóját a felcsútiak nyerték 2:1-re, így a vasiak a visszavágás reményében léptek pályára. A találkozó első félidejében kétszer villant a hazaiak csatára Dedics Alex: előbb a 25. percben, majd pedig a 41. percben vette be az ellenfél kapuját. A 2:0-ás félidei vezetés túlságosan is megnyugtatta a szombathelyieket, így a második játékrész elején egyenlíteni tudtak a vendégek. Péter Bence szép akció végén, míg Spandler Csaba távoli szabadrúgásból talált be a szombathelyiek kapujába. Ezt követően azonban magukra találtak Simon Attila tanítványai és a 69. percben Tihanyi Olivér 11-esből szerzett góljával visszavették a vezetést. A hajrában Rácz Barnabás lépett elő főszereplővé: a 76. és a 84. percben is gólt szerzett, így alakította ki az 5:2-es végeredményt.

Grabant Bence labdarúgó, Illés Akadémia U17
"Nehéz meccs volt, ez mindig nagy rangadó.  Az elején tudtunk két szép gólt rúgni, aztán a második félidő elején se álltunk le, de kaptunk két szerencsétlen gólt. Úgy érzem a két bekapott gól után kicsit jobban kezdtünk el megint játszani. Rúgtunk egy szerencsés gólt, ami után összeestek a vendégek és utána már mi uraltuk az egész meccset."

Az Illés Akadémia csapata  újabb sikerének köszönhetően továbbra is a tabella élmezőnyében tanyázik. A mérkőzést követő napokban öt szombathelyi játékos, Bedi Noel, Grabant Bence, Bölcsföldi Milán, Rácz Barnabás és Tihanyi Olivér utazik el az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U17-es magyar válogatott edzőtáborába.

Tihanyi Olivér labdarúgó, Illés Akadémia U17
"Mind az öten utazni fogunk csütörtökön az összetartásra. Négy napot leszünk Tatán. Utána utazunk át Telkibe. Szerintem az összes játékosunk lehetőséget fog kapni. Hárman mindenképpen pillére a csapatnak a válogatottban."

Az öt szombathelyi játékost is soraiban tudó magyar korosztályos válogatott a jövő héten a svéd, a finn és a fehérorosz nemzeti csapattal mérkőzik majd meg Telkiben Európa-bajnoki selejtezőn. A mieinknek reális esélyük van a továbbjutás kiharcolására.