Hírek

Változik a HVSE városi támogatása, döntöttek a csütörtöki közgyűlésen

2013. március 01., 18:12

A Szombathelyi Sportközpont, a Haladás szakosztályvezetői és az önkormányzat közösen tárgyalnának a folytatásról.

Változik a HVSE városi támogatása, döntöttek a csütörtöki közgyűlésen

A MÁV ingatlanok vagyonkezelője a közgyűlés döntése alapján a Szombathelyi Sportközpont Nonprofit Kft. lett. Ennek értelmében a városi működtetési támogatást is ők kapják.  A meglévő létesítményeket a jövőben is használhatja majd az egyesület.

Lazáry Viktor alpolgármester
"Az önkormányzat döntött arról, hogy a vagyonkezelője ennek a területnek a Szombathelyi Sportközpont lesz, én azt gondolom, hogy a Szombathelyi Sportközpont, a HVSE és az önkormányzat közösen kell leülni egy asztalhoz és megbeszélni azt, hogyan lehet használni ezeket az ingatlanokat egységesen."

A városvezetés elképzelése szerint az üzemeltetés és a sportegyesületi tevékenység elválik egymástól. A zöld-fehéreknél attól tartanak, végveszélybe kerülhet  egyesület.

Kovács Előd elnök, Haladás VSE
"Ha a HVSE nem kap a működésre forrást, akkor pár napon belül működésképtelenné válik, fizetésképtelenné válik és megszűnik. Addig sem tudunk a dolgozóknak, a sportolóknak,edzőknek bért fizetni, nem tudjuk fizetni a közterheket és a közműszolgáltató számlákat fizetni."

A közgyűlésen arról is döntöttek a képviselők, hogy az egyesület idén nem egyösszegű támogatás kap. A szakosztályok külön-külön pályázhatnak egy 50 milliós keretösszegre.