Hírek

Vár a püspökvár!

2022. augusztus 16., 18:56

"Vár a Püspökvár" címmel öt előadásos programsorozatot szervez a Szombathelyi Egyházmegye augusztus 22. és 26. között a Püspöki Palota udvarán. A koncertek jó ügyet szolgálnak: a bevétellel a karitász nardai nyári napközis táborát támogatják.

 

Vár a püspökvár!

A koncertsorozat hagyományosan nagy érdeklődés mellett, telt házzal valósul meg. A szervezők minden alkalommal keresztény kötődésű, ismert fellépőket, értékes produkciókat hívnak, nincs ez másképp idén sem. 22-én hétfőn Szekeres Adrien énekesnő ad koncertet a szabad ég alatt 19 órától, másnap este 8-tól pedig a Soltis Lajos Színház Szerencsés Mária című előadását láthatja a közönség a Brenner-kollégiumban. Szerdán önálló estjével érkezik Eperjes Károly színművész. Csütörtökön este Lordok és Miladyk címmel Dolhai Attila, Nagy Sándor, Polyák Lilla és Nádasi Veronika nyáresti koncertjére várják a vendégeket nagy slágerekkel, pezsgő hangulattal. A pénteki zárónapon a Kormorán együttes lép fel a Püspökvár kertjében. A programsorozat jótékony célokat szolgál: a támogatói jegyekből származó bevételt a karitásztábor javára fordítják.

Járfás Ádám - szervező
"Ezt a tábort valamiből fenn kell tartani, valamiből létre kell hozni. Háromheti étkezés a gyerekek számára kétmillió forintba kerül, és egyre drágul minden, emiatt is támogatói jegyet lehet váltani a koncertsorozatokra, hogy jövőre nem csak a szombathelyi, de a környékbeli, esetleg más országból, társadalmi rétegből jövő gyerekeknek is boldog nyaruk lehessen."