Hírek

Városi játékos sportverseny

2012. január 18., 16:22

Hat szombathelyi általános iskola, a Derkovits, a Bercsényi, a Paragvári, a Neumann, a Dési, valamint a Zrínyi jutott be a Játékos Sportverseny városi döntőjébe. A finálét február 3-án rendezik a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában.

Városi játékos sportverseny

Egymás után két délután is gyermekzsivalytól volt hangos a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnoka, ugyanis ott rendezték meg a Játékos Sportverseny városi elődöntőit. Mind a két napon öt-öt szombathelyi általános iskola alsó tagozatos diákjai mérték össze tudásukat, kitartásukat.

Havasi Attila, diáksportkoordinátor
Szombathelyen óriási hagyományai vannak a játékos sportversenyeknek.  Valamikor több évtizeddel ezelőtt a "Gyere velünk, csináld velünk" mozgalomból indult. Ez a verseny tulajdonképpen a Városi Diáksport Bizottság rendezvénye és a szombathelyi egyetemi központ segítségével tudjuk megvalósítani.

Az iskolák 15-20 fős csapatokkal érkeztek a tíz fordulóból álló versenyre. A gyakorlatok hol a gyorsaságra, hol a technikára, hol pedig a kettő ötvözetére épültek.

Geröly Zsolt testnevelőtanár, Derkovits Gy. Ált. Isk.
Hát ez most már hagyomány, hogy szeptembertől elkezdünk készülni rá. Először sok gyerekkel minden évfolyamból, mivel évjáratonként van a felkészülés. És amikor jön a verseny, akkor egyre jobban szűkül. Egyre inkább a leggyorsabbak, a legkitartóbbak, a legügyesebbek, a legvagányabbak maradnak bent.

A gyerekek remekül szórakoztak a verseny során, ami nem is csoda, ugyanis a szép számú szurkoló sereg remek hangulatot varázsolt a sportcsarnokba. Ugyanakkor egy pillanatra sem feledkeztek meg a tét nagyságáról, elvégre az iskolájukat képviselték.

Bodzai Zsófia versenyző, Derkovits Gy. Ált. Isk.
Nagyon sokat készültünk erre a versenyre és nehéz volt a választás, mert a jókat választották ki. A negyedikes lányok közül nagyon nehéz volt eldönteni, mert mind a négyen nagyon gyorsak voltunk.

Az első napon versenyző öt iskola közül a Derkovits emelkedett ki: kilenc számot megnyerve végeztek az első helyen a Bercsényit és a Paragvárit megelőzve. A második elődöntőben jóval szorosabb verseny alakult ki. Végül a Neumann, a Dési és a Zrínyi jutott be a február 3-ai fináléba.