Hírek

Városi középiskolás atlétikai verseny

2021. szeptember 20., 17:47

A Sugár úti Atlétikai Centrum adott otthont a városi középiskolás atlétikai versenynek, amely mintegy kétszáz diák részvételével kezdődött meg. Az erőpróba a tanulók számára egyben felkészítő is volt a a héten induló megyei csapatbajnokságra.

 

Városi középiskolás atlétikai verseny

Nemcsak a tantermekbe, hanem a sportpályákra is visszatért az élet a tanév kezdetén. A koronavírus-járvány okozta egészségügyi elővigyázatosság miatt hosszú szünet után startolt el ismét a Középiskolás Atlétikai Bajnokság, amelyet ezúttal is a város  Sport és Ifjúsági irodája karöltve valósította meg a Diáksport Bizottsággal. A cél a mozgás megszerettetése, a szervezet ellenállóbbá tétele mellett a versenyzési lehetőség biztosítása volt. A siker szemmel láthatóan nagy volt, hiszen egész nap zajlottak a versenyek. A középiskolás tanulók távolugrásban, magasugrásban, gerelyhajításban, súlylökésben, diszkoszvetésben, valamint egyéni és váltófutásban bizonyítottak. Több szakágban - így a síkfutásban is előselejtezőkre volt szükség a sok jelentkezőnek köszönhetően. Németh Attila szerint a hosszú szünet miatt már nagyon ki voltak éhezve a diákok és a tanárok is egy hamisítatlan atlétikai erőpróbára.

Németh Attila - szakágvezető
Ugye egy évvel ezelőtt volt egy atlétika verseny, azóta nem tudtuk megrendezni a pandémia miatt, úgyhogy ez most egy ilyen pótlóverseny.

A diáksereg számára motiváló volt, hogy nemcsak iskolájukat, hanem választott sportegyesületüket is képviselték. Többen ugyanis a csapatuk pólójában álltak startvonalhoz. A közel 200 szombathelyi középiskolás részvételével lezajlott városi verseny egyben segítséget nyújtott a hét elején kezdődő megyei csapatbajnokságra is, ahonnan kvalifikálhatják magukat a legjobbak a területi elődöntőre, majd az országos döntőre is.