MNB
MNB - 2

Hírek

Városi tanévnyitó ünnepség

2013. szeptember 02., 17:27

A magyar közoktatás megújulásának  folyamatában  jelentős mérföldkő az idei esztendő - hangzott el vasárnap, a városi tanévnyitó ünnepségen. A Művelődési és Sportházban tartott  ünnepi rendezvény házigazdája ez alkalommal a Paragvári Iskola volt.

Városi tanévnyitó ünnepség

Színes lufikkal, kicsit megilletődve vonultak be az ünnepségre  a Paragvári Iskola elsősei. Velük együtt 700-an kezdik az új tanévet az intézményben.

"Az iskola dolga, hogy megtanítson bennünket, hogyan kell tanulnunk.Hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat,hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára."

Vas megye kormánymegbízottja Szentgyörgyi Albert szavaival köszöntötte a résztvevőket, majd a város polgármestere szólt az új tanévben várható változásokról,amelyek a nevelőmunkát és a pedagógusok bérezését is érintik.

"A pedagógus életpálya modell bevezetésével jelentősen emelkedik a tanárok bére.Átlagosan plusz négyhavi bér jut a pedagógusoknak."

Puskás Tivadar szólt arról is, hogy az elmúlt esztendőben a város 80 millió forintot költött oktatási intézményeinek felújítására és kiemelte azt a két pályázatot, amelynek segítségével megújulhatott a Játéksziget Óvoda,  a Kanizsai Gimnáziumban pedig természettudományi labor létesülhet.

"Nagyon vártam ezt a percet,hogy kisdiák lehessek,
társaimmal reggelente iskolába mehessek."

Ezt a percet a Paragvári Iskolában ezévben 94 elsős kisdiák várta ,és képzelte el,milyen lesz az iskola!

"Szerintem jó lesz...És mi lesz benne a jó? Hát a tanulás."

Kőváriné Fekete Marietta, igazgató, Paragvári Iskola
A pedagógus rugalmas, a pedagógus felkészült- és a legfontosabb számára a gyermek.Úgyhogy onnantól kezdve, hogy a gyerekek benépesítik az iskolát-természetesen igazodva az új törvényi előírásokhoz-de legfőképpen a gyerekek érdekét,szempontjait szem előtt tartva a tudásunk legjavát átadva próbálunk dolgozni.

A városi tanévnyitó után összesen 780 óvodás, 820 elsős és 1630 közéiskolás diák kezdte meg az évet Szombathely oktatási ntézményeiben.