Hírek

Városszerte több helyen is adománygyűjtéssel segítik a rászoruló családokat

2023. december 19., 23:26

Városszerte több helyen is adománygyűjtéssel segítik a rászoruló családokat, gyerekeket, időseket a segélyszervezetek. A Máltai Szeretetszolgálathoz, az egyházmegyei karitászhoz és a Baptista Gyülekezethez is temérdek lakossági felajánlás érkezett a közelgő ünnepek előtt.

Városszerte több helyen is adománygyűjtéssel segítik a rászoruló családokat

A segélyszervezetek és egyházi gyülekezetek nagy erőkkel gyűjtötték az adományokat a napokban a nélkülözőknek. A Máltai Szeretetszolgálat hagyományos karácsonyi akciója ma fejeződik be. A korábbi évekhez hasonlóan most is az Interspar áruházban, személyesen gyűjtötték az adományokat a szervezet önkéntesei. Az ajándékokat 20.-án és 21.-én osztják ki a rászorulóknak.

Asbóth Mária - vezető, Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportja

“Hát körülbelül 300-350 családunk van, és ezzel nincs vége, mert egyre több a leszakadó, a nehéz helyzetben lévő, és minden évben új arcok jelennek meg, akik eddig még nem voltak a mi palettánkon.”

A karitász az Angyalbatyu program keretében két mikrobusznyi felajánlást gyűjtött össze a kárpátaljai magyarok megsegítésére. Emellett a “Váltsuk meg Szent Márton köpenyét” elnevezésű akcióban helyi családoknak és időseknek gyűjtöttek ajándékokat.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

“Meghívjuk ilyenkor a családokat, az időseket, a betegeket a gyerekeket, akik el tudnak jönni, és nekik egy nagyon szép betlehemes misztérium játékot a gyerekek, az iskolás gyerekek előadnak, utána van egy kellemes, kedves vacsoránk, és akkor még Szabolcs atya is köszönti az egybegyűlteket, és a végén, mikor elbúcsúzunk mindenkitől, akkor megkapják az ajándékot.”

A Baptista Gyülekezet Cipősdoboz Akciója keretében hétfőig lehetett eljuttatni a felajánlásokat a szombathelyi gyűjtőponthoz.

Boncz Zoltán - lelkipásztor, Szombathelyi Baptista Gyülekezet

“Általában mindenki azt hoz, amit gondol, de van egy leírás a weboldalon arra nézve, a ciposdoboz.hu weboldalon, hogy pontosan milyen ajándékok lennének az ideálisak. értelem szerint fontos megjelölni azt is, hogy fiú vagy lány, milyen korosztálynak célzott a csomag, és akkor eszerint lehet belehelyezni különböző dolgokat”

Körülbelül negyven környékbeli faluba 300-400 gyerekhez jutnak el az ajándékcsomagok a gyülekezet önkéntesei segítségével.