Hírek

Versenyek, táborozás és a csapatépítő tréningek az eSport Szombathely táborában

2021. július 16., 14:11

Az egyesület legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a debreceni csapat mellett képviselhették Magyarországot a labdarúgó szimulátorjáték világbajnokságán.

 

Versenyek, táborozás és a csapatépítő tréningek az eSport Szombathely táborában

A nyári szünet ellenére is gőzerővel dolgoznak az E-sport Szombathely vezetői és versenyzői. A konzolos, valamint a számítógépes játékokban már nemcsak lelkes amatőröket, hanem élsportolókat is tömbösítő egyesület hazai és nemzetközi színtéren is bizonyított az előző szezonban. A nehéz kezdet után egyre több pozitív visszajelzéssel találkozik az E-sport Szombathely elnöke is, aki elégedett volt a játékosok legutóbbi szezonban mutatott teljesítményével.

Halmos Máté - elnök, eSport Szombathely
Az e-sportban szinte elmondható, hogy összességében nyáron zajlanak a szezonzárók. azt gondolom, hogy a csapatunk minden eddiginél eredményesebb szezont zárt. Rengeteg kiemelkedő teljesítményt nyújtottak játékosaink. Kiemelném innen a Forma 1-et, valamint a FIFA szezonunkat, ami rendkívül jól sikerült.

A koronavírus-járvány dacára a versenyszezont fennakadás nélkül sikerült lebonyolítani, amelyeken Kondákor Kevin a HUNESZ Masters versenysorozaton ezüstérmet szerzett. Az egyesület elnöke mégis a legnagyobb sikernek azt tartja, hogy Debrecen mellett az E-sport Szombathely képviselhette Magyarországot a FIFA labdarúgó szimulátorjáték világbajnokságán. A versenyszezon végéhez közeledve sem pihennek az egyesület tagjai, hiszen a nyári időszakban táborokat és csapatépítő tréningeket is rendeznek a nyugati régióban. Ezzel szeretnék még inkább áthidalni és közelebb hozni egymáshoz a különböző korosztályok képviselőit, valamint bebizonyítani, hogy az elektronikus sportoknak van jövője hazánkban. Ősszel pedig tanórákon tartanak előadást a sportágról és annak előnyeiről, amely tovább öregbítheti a dinamikusan fejlődő egyesület hírnevét.