Hírek

Világkupa-győzelmekkel kezdte a szezont Ekler Luca

2021. április 29., 13:56

A szombathelyi paraatléta két év után állt rajthoz nemzetközi versenyen és mindkét számában aranyéremmel tért haza az olaszországi Grand Prix-ról.

 

Világkupa-győzelmekkel kezdte a szezont Ekler Luca

Ragyogóan indult a 2021-es versenyszezon a Szombathelyhez ezer szállal kötődő, 2019-es év vasi emberének választott Ekler Luca számára. A 22 éves paraatléta mindkét versenyszámában, 200 és 400 méteres síkfutásban is aranyérmet szerzett a jesoloi World Para Athletics Grand Prix-n. A világ és Európa-bajnok sportoló nagyon várta az olasz versenyt, hiszen már két éve nem állt rajthoz külföldi viadalon.

A telefonnál: Ekler Luca - paraatléta, TFSE
“Már tényleg nagyon vártam, mert 2019 óta nem volt nemzetközi versenyünk, úgyhogy ez azért egy elég hosszú kihagyás volt. Nagyon örültem, hogy újra rajthoz állhattam, mert találkozhattam azokkal a versenyzőkkel, akikkel a nemzetközi porondon is megmérettetjük magunkat. Amúgy inkább egy felkészülési versenynek illett be ez a jesoloi, mert elég hideg volt és a szezonnak is az elején tartunk, csak most fog elkezdődni.”

A Testnevelési Egyetemen tanuló és annak színeiben versenyző Ekler Luca számára nagyon biztatóak az Olaszországban elért eredmények, hiszen fontos versenyekre készül a közeljövőben. Az év legjobban várt eseménye természetesen az augusztusban rajtoló tokiói paralimpia, ahol a sprintszámok mellett világcsúcstartóként távolugrásban is indul.

A telefonnál: Ekler Luca - paraatléta, TFSE
“Tényleg szeretném majd a legjobbamat nyújtani. Mindent megfogok tenni azért, hogy minél jobb eredmény érjek el. Majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Szeretnék távolugrásban és a sprintszámokban is szeretnék minél jobb helyezést és akár érmekkel hazajönni majd.”

Ekler Luca a paralimpia előtt májusban a Budapest-bajnokságon, júniusban pedig a lengyelországi paraatlétikai Európa-bajnokságon is rajthoz áll.