MNB - 2
MNB

Hírek

Virág, zene és alkotás - jól sikerült a Ferences Garden szombati rendezvénye

2022. május 23., 18:12

A családi napon minden korosztálynak kínáltak programot s szervezők: volt ,aki a virágos tandoknál nézett körbe, de volt, aki csak leült a fűbe zenét hallgatni. Egy kislány aznap elutazott édesapjának készített papírvirágot a kézműves kuckóban.

 

Virág, zene és alkotás - jól sikerült a Ferences Garden szombati rendezvénye

Jól ismert dallamok a Városszépítő Egyesület  által kezdeményezett családi napon, a Ferences Garden   délutánján. A(00:40) herényi csapat valódi helyi együttes, és még lehet hozzájuk csatlakozni.

Pethő Gergő - klubtag - Capito Gitárklub
“Most szeptemberben indulnak új kurzusok, nagyon sok új hangszeren lehet tanulni, kisgyerekektől idős emberekig nagyon sok mindenkit várunk szeretettel.”

Erre a délutánra is korosztálytól függetlenül vártak mindenkit a szervezők. A palántavásár a felnőtteket csalogatta, de a legkisebbekre és a fiatalokra is gondoltak.

Koroknai-Horváth Csilla - rendezvényszervezési munkatárs - Savaria Turizmus Nonprofit Kft.
“Gyerekfoglalkoztatók is vannak, most pedig a Capito Gitáklub, pár perc múlva pedig színpadra lép a Kellene kiskert.”

Aztán jött a blues, a funky és a rockabilly.

Azt mondják, a Kellene kiskert zenéjére jól oda kell figyelni - a közönségen jól látszik a hatás.

Kulhay András - gitáros - Kellne kiskert
“A Kellene kiskert” durván öt éve alakult, elég jó ívet írt le ebben az öt évben, egy-két versenyt megnyertünk, és így hála Isten hívnak minket, a zenénk pedig valójában népzenére ül, de aztán teszünk bele mindent, a funkytól a blueson át a jazztől a nem tudom, komolyzenéig.”

A tér különleges hangulatát a családok is élvezték. Ezt a virágot testvérének, Elzának készítette a kilenc éves Zora, aki mamájával érkezett.

Major Gyöngyi
“Bekukkantottunk, és a Zora már vagy két órája alkotja egyik szépséget a másik után, már apa után is küldtünk a repülőre alkotást, úgyhogy nagyon szeret kézműveskedni.”

Major Zora
“Ezt is csináltam, ez az egyik kedvencem, meg van egy kaktuszos, meg ez.- Az az apának.”

Ezek pedig a virágos standok balkon- és szobanövényekkel, fűszerfélékkel és érdekességekkel. ezeket a kaktuszokat például a táplánszentkereszti családi vállalkozás egyik legifjabb tagja nevelte. Édesapja azt mondja, itt barátságos a környezet, bátrabban beszélgetnek velük a vásárlók.

Vindics Tibor - ügyvezető, tulajdonos - Szombathelyi Virág Kft.
“Nagyon sok mindent kérdeznek, tartási dolgokat, hogy hogyan neveljenek egy növényt, milyen tanácsaink vannak, hogy meg tudják tartani őket, hogy szép növényeik legyenek, csodálkoznak, hogy ilyen szép nagyokat is lehet nevelni.”

Havonta terveznek egy.-egy programokkal teli napot a szervezők a Történelmi Témaparkba. Legközelebb július 16-án, egyebek mellett piknikkoncerttel várják a nagyközönséget.