Hírek

A Dobó SE az eltiltás idejére szünetelteti a doppingvétségen ért Pars Krisztián szerződését

2018. április 13., 15:35

Horváth Vilmos, az egyesület elnöke abban bízik, hogy az olimpiai bajnok kalapácsvető a 2020-as tokiói olimpián ismét csúcsformában versenyezhet majd.

A Dobó SE az eltiltás idejére szünetelteti a doppingvétségen ért Pars Krisztián szerződését

A szó szoros értelmében bombaként robbant kedden a hír a magyar sportéletben, hogy Pars Krisztiánt doppingvétség miatt 2019. júliusáig mindennemű sporttevékenységtől eltiltották. Az ügyben eljáró bizottság döntése még nem jogerős, de ettől függetlenül a sportolót foglalkoztató Dobó SE vezetőségének is reagálnia kellett a történésekre.

Horváth Vilmos - ügyvezető, Dobó SE
“Én, mint az egyesület elnöke és maga az egyesület nem tehet mást, mint hogy a saját magunk alapszabályát betartjuk, ami azt jelenti, hogy Pars Krisztián szerződését mindaddig, amíg eltiltás alatt áll, fel kell, hogy függesszük. Nem tudunk neki járandóságot adni.”

Az eltiltás miatt az biztos, hogy Pars Krisztiánnak ki kell hagynia az idei atlétikai Európa-bajnokságot és arra sem igen van esélye, hogy a 2019-es dohai világbajnokságon dobókörbe léphessen. A realításokat figyelembe véve a 2020-as tokiói olimpia lehet a következő nagy versenye London ötkarikás aranyérmesének.

Horváth Vilmos - ügyvezető, Dobó SE
“Abban bízom, hogy ebben a másfél évben rendbe teszi a sérüléseit és mentálisan is újból felépíti magát, mert e tehetsége és a képességei alkalmassá teszik arra, hogy majd egy utolsó nagy dobással zárja le a pályafutását. Remélhetőleg a 2020-as tokiói olimpián.”

Pars Krisztián telefonos érdeklődésünkre elmondta, hogy nagyon sajnálja a történteket, szégyelli magát, ám nem adja fel és a teljesen jogos eltiltása lejárta után mindent megtesz majd annak érdekében, hogy az eredményeivel feledtesse ezt a sajnáltos botlását.