Hírek

Köztisztasági program

2020. június 24., 15:07

Vigyázzunk Együtt Szombathelyre címmel hosszútávú, szemléletformáló program indul a tisztább, rendezettebb városért - erről beszéltek sajtótájékoztatójukon a városvezetők. Nem elég a politikai döntés, a lakosság is magáénak kell, hogy érezze a szemetelés problémáját - mondta a polgármester.

Köztisztasági program

Nemény András - polgármester
"Azt szeretnénk, hogy a város tisztább és rendezettebb legyen, szeretnénk ebben példát mutatni. Vannak kéréseink, és vannak elvárásaink is a szombathelyiek felé, hogy mindannyiunk egy más, tisztább városban tudjon élni."

A politikusoknak is példát kell mutatniuk, ezért a képviselők év végéig mind a 14 egyéni körzetben szemétszedő akciót szerveznek. A TeSzedd mozgalomhoz hasonló városi nagytakarítást is meghirdetnek, amire több száz jelentkezőt várnak, a SZOVA biztosít majd hozzá zsákokat és kesztyűket. Közzéteszik a Fogadj örökbe egy parkot felhívást is.

Horváth Soma - alpolgármester
"Egyfajta szemléletváltásra, közösségépítésre is alkalmas, ez főleg civil szervezeteknek, lakóközösségeknek, nagyvállalatoknak, de akár az önkormányzat dolgozóinak is szól, én úgy tudom, hogy már van érdeklődő városrészi civil szervezet részéről."

A nem városi, de közforgalmú területek, például a bevásárlóközpontok parkolójának és zöldsávjainak takarítása a tulajdonos feladata, de a város ebben is segíteni szeretne, erről egyeztetnek az áruházvezetőkkel. (200420fakivagas) Idén 90 millió forint többletforrást kapott a SZOMPARK, többször látni a SZOVA utcaseprő autóit, a veszélyhelyzet alatt a feladat nélkül marad parkolóőrök a hulladékudvarnál szedtek szemetet - sokat tesz az önkormányzat a tisztább városért - hangsúlyozta Horváth Soma. (200515parkerdo_bejaras_szemeteles) Az elmúlt kilenc évben 52 millió forintot költöttek az illegális hulladéklerakók felsázmolására, most ez ellen is felvették a harcot térfigyelő kamerákkal, megerősített járőrszolgálattal, a rendőrségnél 10 ezzel kapcsolatos  folyamatban lévő ügy van. A jövőben 11 új zöldhulladékgyűjtőt helyeznek ki a városban. A programról szóló előterjesztést a csütörtöki közgyűlés tárgyalja.