Hírek

Pár hét múlva nyit a felújított fedett uszoda

2016. november 23., 13:36

A külső medencék és a termálfürdő építése még folyik, de a fedett uszoda épületszerkezeti felújítása majdnem teljesen elkészült, ezt szemlézték műszaki szakemberek a helyszínen. A vízilabdások és a nagyközönség heteken belül birtokba veheti a létesítményt.

Pár hét múlva nyit a felújított fedett uszoda

A kültéri medence építése még javában zajlik, de a részlegesen felújított uszodaépületet már átadta a kivitelező a házigazda Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület elnökének. Nyílászárót és tetőszerkezetet cseréltek, valamint megtörtént a részleges hőszigetelés.

Juhász Tibor - elnök, AVUS
“Az ütemterv szerint elkészült a munka. Jól haladtak és jó minőségben végezték a kivitelezők, én úgy látom, de ezt majd a műszaki ellenőrök megerősítik. Az eddigi bejárások alapján minden megfelelt a műszaki feltételeknek és a követelményeknek. Úgyhogy én bízom benne, hogy a mai nap sem lesz ez másképp, hiszen ismerjük most már az épületet. A műszaki bonyolító ellenőr naponta itt van, és ellenőrzi a munkálatokat.”

Az uszodatérben felújították az álmennyezetet, és korszerű égéskésleltető festéssel látták el. Bár a vízforgató gépészet a régi maradt, olyan új levegőelszívó rendszert alakítottak ki, amelyet egy későbbi fejlesztés során hővisszanyerő technológiával is ellátnak majd. Összességében legalább 10-15 százalékos energiamegtakarítást várnak a szakemberek a most megvalósított felújítástól, amely később tovább javítható. A beruházás tehát a tervek szerint folytatódik.

Kántás Zoltán - vezető, Fedett Uszoda és Termálfürdő
“A jövő év folyamán meg tudnak kezdődni majd azok a munkálatok a régi létesítményen is, amelyek a Modern Városok Programon keresztül tudnak megvalósulni. Ennek keretében fog gyakorlatilag a teljes szolgáltatási környezet, épületgépészeti és gépészeti vonatkozású rész is megújulni.”

A működtető Vasivíz Zrt. munkatársai már hozzá is láttak a műszaki átadást követő takarításhoz, a nyitás körüli előkészületekhez. A klórozás után 30 óra alatt mintegy 2000 köbméter vízzel engedik fel a nagymedencét. További három napig tart majd a felfűtés, majd vízminőség-vizsgálat következik. A nagyközönséget a megszokott szolgáltatási tartalommal, de megújult homlokzattal várja a fedett uszoda - várhatóan december első felében.