Hírek

Rózsabors Műhely CD bemutató

2018. február 07., 16:23

A Berzsenyi Dániel Könyvtárban mutatták be a Rózsabors Műhely CD-jét, amely Tóthárpád Ferenc verseskötetének mellékleteként jelent meg. A lemezajánló koncerten 19 megzenésített verset hallhatott a nagy számú közönség.

Rózsabors Műhely CD bemutató

Óriási érdeklődés kísérte a Rózsabors Műhely lemezbemutató koncertjét, amelyen Tóthárpád Ferenc kőszegi költő frissen megjelent kötetéből hangzottak el megzenésített versek.

Nagy Krisztina énekes
40-50 vers található a Dőzsöl az égen a hold című verseskötetben, és ezek mellé készítettünk egy cd-t, 19 vers-megzenésítést tartalmaz.

Álomba ringató és vidám, játékos versek egyaránt szerepelnek a kötetben. Hangulatuk sokszínűsége változatos dallamvilággal párosul, Dala József megzenésítésében. A népdalok mellett a blues-ra és a jazz-re emlékeztető hangzás is felfedezhető a szerzeményekben.

Dala József gitáros, zeneszerző
Kicsit elterjedt egyfajta megzenésítés itt Magyarországon, ettől igyekeztünk eltérni, izgalmasabbá tenni, más utat keresni, és szerintem sikerült.

"Rosszalkodtál eleget, pihenj most egy keveset."

Tóthárpád Ferenc kötetének különlegessége, hogy nemcsak cd-t, hanem kottamellékletet is tartalmaz - segítségével bárki otthon is énekelheti vagy akár hangszeren is megszólaltathatja a dalokat, amelyeket minden korosztálynak ajánlanak a szerzők.

Tóthárpád Ferenc költő
Estéli versek és versdalok, de ez nem azt jelenti, hogy altatók, illetve nem csak altatókról van szó, hanem ha meghallgatják a lemezt, észre fogják venni, hogy lehet hogy inkább egy kis párnacsatára hasonlít a hangulat, amit szerez egy-egy vers és a hozzá tartozó dallam.

A lemezbemutató koncerten a Nagy Krisztina-Dala József duó új tagokkal egészült ki: Magyar Marcell ütőhangszeren, Papp Róbert basszusgitáron, Kendik Péter zongorán és Scheer Uwe (“ser úvé’) hegedűn kísérte az éneket.