Hírek

Hét közepéig várják a könyvhét további programjaira az érdeklődőket

2017. június 12., 16:30

A Berzsenyi Dániel Könyvtárban kutyaugatástól volt hangos egy szépirodalmi beszélgetés, ugyanitt az Öltögető című verseskötetet is bemutatták, a Fő téren pedig dedikálással és színes műsorral várták az olvasókat.

Hét közepéig várják a könyvhét további programjaira az érdeklődőket

Számos új kiadványt ajánlottak az olvasók figyelmébe a 88. Ünnepi Könyvhét alkalmából. Egyiknek a főhőse Demény, az örökbefogadott magyar vizsla

Hűséges pajtásával Maxszal és Ivánnal, a macskával közös kalandjaikat Magos Judit magyar szakos közéspiskolai tanár jegyzi.

Magos Judit
“Az olvasás, a történetolvasás soha nem megy ki a divatból, ezt nem tudja átvenni a film se, semmi, nyilván az már látszik, hogy az e-book… de az se fogja kiszorítani, mert a könyvet meg lehet fogni, annak szaga, illata van, érzése.”

Több, szombathelyi szerző új könyvével is megismerkedhetnek az érdeklődők ezekben a napokban.  Böröczki Mihály Öltögető című kötetében filozofikus tartalmú, érzelemgadag versek olvashatók.

Böröczki Mihály
 “Minden gondolatom egy öltés. Minden vers egy öltés. És egy láthatatlan ruha, öltöny készült belőle. Öltögető. “Nem tudom, hány szót tud az anyanyelvem, és hány betűt kell ízesre kevernem, hogy az az árva előkeveredjen, ki kedvéért a többit megszerettem!”

Dedikálási lehetőséggel ötvözték a könyvhét megnyitó ünnepét pénteken a Fő téren.

“Hol irodalom van - ott irodalom van!”

A könyvhét történetét ismertette a Fő téren a polgármester, aki - amikor csak teheti - maga is hódol az olvasás szenvedélyének.

Puskás Tivadar - polgármester
“Illata van, kiterjedése van, szóval a könyv az egy csoda - de olvasni egyébként máshonnan is lehet és kell, tehát ezek az elektronikus adathordozók is természetesen úgy működnek. De hát az igazi a könyv!”

Adásunkkal egyidőben mutatják be a könyvtárban Devecsery László és Iszak Péter kötetét. A héten további könyvheti programokkal várják még a közönséget.

Nagy Éva - igazgató - Berzsenyi Dániel Könyvtár
“Kedden Fűzfa Balázs két kötetére kerül sor, itt közreműködnek a szokott versmondóink, szerdán pedig Markó Péter tanulmánykötetét fogjuk bemutatni. Ezzel zárul itt, Szombathelyen a Berzsenyi Dániel Könyvtár által szervezett ünnepi könyvhét.”

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése minden évben meghirdeti a Szép Magyar Könyv Versenyt. Idén a bibliofil és speciális kiadványok kategóriában Kelbert Krisztina és Kassai Ferenc Szemtől szemben - képek a szombathelyi zsidóság történetéből című könyvével nyerte el a szakmai elismerést.